van der Horst

VW Fun Cup powered by Hankook: daar gaan we weer!

Start VW Fun Cup 2021 - Mettet
Start VW Fun Cup 2021 - Mettet
Lenteweer, meer dan veertig wagens op de startgrid en het technische circuit van Mettet als decor… Het menu van de openingsmanche van de VW Fun Cup powered by Hankook 2022 is om van te smullen. Nog meer goed nieuws: na twee jaar van strikte gezondheidsmaatregelen, is het weer feest tijdens de Kronos 8 Hours of Mettet. De teams trappelen van ongeduld!
Eén zwaluw maakt de lente niet, maar de terugkeer van de racekevers op de circuits laat er geen twijfel over bestaan: na vier maanden winterpauze is de VW Fun Cup powered by Hankook terug van weggeweest!

Op 19 en 20 maart openen de vele liefhebbers van de VW Fun Cup het nieuwe seizoen met de Kronos 8 Hours of Mettet. En ze lopen over van enthousiasme! Alle ingrediënten zijn immers verenigd om van deze eerste confrontatie een succes te maken: zon, publiek en 42 wagens aan de start van een wedstrijd van acht uur. Op het bochtige circuit, dat een uitdaging vormt voor mens en machine, moet snelheid met uithouding worden gecombineerd.

Op sportief gebied heeft promotor Kronos Events alles in het werk gesteld om de kaarten opnieuw te verdelen en de amateurrijders, de harde kern van de discipline, meer kansen te bieden. Teams met minstens één Top Gun-rijder moeten voortaan bij elke rijderswissel enkele seconden langer doorbrengen in de pitlane. Dat zal de spanning ten goede komen en het aantal zegekandidaten alleen maar doen toenemen! De vraag die op alle lippen ligt: wie zijn de favorieten? Het antwoord is niet eenvoudig. Het niveau op de deelnemerslijst is in 25 jaar tijd zelden zo hoog geweest.
De kampioenen zetten hun titel op het spel
Net voor de start van het kampioenschap zijn alle ogen gericht op de twee wagens die voor de titel hebben gestreden in 2021. Enerzijds is er de #477 DRM Autographe die zijn titel verdedigt met een te duchten team dat bestaat uit Sébastien Kluyskens, Cédric Bollen en Emile De Dryver. Anderzijds aast de #280 op revanche nadat ze vorig jaar slechts een half punt waren tekortgekomen om het algemene klassement te winnen. Met Lorenzo Donniacuo, Kevin Caprasse en Timo Van Impe heeft Milo Socardenne alles in huis om het tij te doen keren!

Die twee teams krijgen het echter niet gemakkelijk, want de tegenstand bestaat onder meer uit de #444 CG Racing. De Top Gun-rijders Michaël Leenders en Matteo Raspatelli worden versterkt door een andere vaste waarde van de discipline: Gilles Smits. U wilt meer? Dan is er de #13 AC Motorsport (Stéphane Perrin, Matts Breckpot en Mathieu Detry worden tijdens de twee races in Spa en in Zolder bijgestaan door Fred Bouvy), de #465 Leader Racing (Tristan Földesi-Antoine Morlet-Benoit Dupont-Édouard Chevalier) en de #480 Milo Tourneur (Simon Tourneur-Guillaume Mondron-Gilles Verleyen) die eveneens mikken op een topresultaat.
Fun-wagens laten zich gelden
Gezien de aanpassingen aan het reglement, maken verschillende teams uit de Fun-categorie aanspraak op een sterke klassering. Zo is er de #278 Acome Racing by AP van Manu Nava, David Doutrepont, Anthony Rosa en Alexandre Charlier, vorig jaar winnaars van het Franco Fun Festival. In die categorie voor teams zonder Top Gun-rijder moet ook rekening gehouden worden met de wagens van Comtoyou, DRM, AC Motorsport, Clubsport Racing, Michaël Mazuin Sport of Allure Team. We herinneren dat er in die Fun-divisie sprake is van een race in de race voor de deelnemers aan de Pure-klasse, voor rijders wiens ervaring zich beperkt tot de VW Fun Cup. Er zijn enkele favorieten, maar alleen de chronometer en de race zullen het verdict brengen!
Vintage is populair
De eerste race van het seizoen 2022 bevat eveneens een vleugje nostalgie. Terwijl de VW Fun Cup dit jaar zijn 25-jarige bestaan viert, hebben liefhebbers van het eerste uur hun wagens van de eerste generatie van stal gehaald. Die bolides komen uit in Vintage, een categorie die de wind in de zeilen heeft, met niet minder dan vijf exemplaren van de Evo1 op de startgrid!

Zoals altijd heeft het kampioenschap van Kronos Events ook een speciale plaats voorbehouden aan de Biplaces, voor wagens waarin passagiers komen proeven van de wedstrijd. In totaal strijden zes teams voor de gouden medaille, met drie favorieten: de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou (Norbert Camara-Marc-Olivier Van Oppens-Geoffrey Bara-Frédéric Taquet), de #365 Car-Pass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Miguel Coppieters-Philippe Reynens-Philippe Denis) en de #377 Michaël Mazuin Sport (Alessandro Tudisca-Olivier Ameel-Lucas Taelman).

Een goed humeur, amusement en fairplay zijn de sleutelwoorden tussen Samber en Maas. Afspraak dus op zaterdag 19 en zondag 20 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Op zaterdag wordt er drie uur lang voorbereid tussen 13.15u en 16.15u, gevolgd door de race van acht uur op zondag. De start wordt gegeven om 10.15 uur en de toegang voor het publiek is volledig gratis. U komt toch ook?

VW Fun Cup press  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons