van der Horst

W Series voegt ook teamkampioenschap toe

W Series werkt nu met teams
W Series werkt nu met teams
Dit weekend gaat de tweede editie van de W Series, het formulekampioenschap voor vrouwen, van start op de Red Bull Ring in het kader van de Grote Prijs formule 1 aldaar. 2021 wordt een overgangsjaar voor de serie in afwachting van het doorvoeren van enkele belangrijke wijzigingen volgend jaar. Men wil de teams en sponsors meer betrekken bij de serie en daarom werkt men al van dit jaar met teams, waarvan de wagens de kleuren van het tam of van een sponsor mogen dragen.
M. Forbes Motorsport - W Series
M. Forbes Motorsport - W Series
De eerste editie van de W Series in 2019 was een zuiver rijderskampioenschap maar voor 2022 evolueert men naar een op teams gebaseerd kampioenschap. Die stap werd genomen om bij teams, merken en sponsors meer interesse op te wekken om in het instappen in de serie. In afwachting van belangrijke wijzigingen op en naast de piste volgend jaar wordt 2021 een overgangsjaar waar al de teamstructuur wordt ingevoerd. Zo komen er negen teams van ieder twee wagens die ook strijden om een teamstitel. Alle manches van de W Series worden dit jaar in het kader van formule 1 wedstrijden werden verreden, zo ook bij de GP van België in Spa-Francorchamps.

Jamie Chadwick
Jamie Chadwick
Onder de 18 deelneemsters zijn er 12 die al in 2019 present tekenden in het kampioenschap. Ook de kampioene van 2019, de Britse Jamie Chadwick, is er weer alsook de Nederlandse Beitske Visser. Dit jaar werd er geen Belgische rijdster geselecteerd.


Teams en rijders:

Bunker Racing: Fabienne Wohlwend - Sabre Cook
M. Forbes Motorsport: Beitske Visser - Ayla Agren
Puma W Series Team: Marta Garcia - Gosia Rdest
Racing X: Alice Powell - Jess Hawkins
Sirin Racing: Miki Koyama - Vicky Piria
Veloce Racing: Jamie Chadwick - Bruna Tomaselli
Ecurie W: Emma Kimiläinen - Abbie Eaton
Scuderia W: Sarah Moore - Belen Garcia
W Series Academy: Irina Sidorkova - Nerea Marti

Foto's: W Series & Veloce Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 24 juni 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons