van der Horst

Watkins Glen: Winst voor Maxime Martin in GTD na tumultueus slot van de race

The Heart of Racing - Aston Martin Vantage GT3
The Heart of Racing - Aston Martin Vantage GT3
Dit weekend stond in Watkins Glen een manche van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship en tevens de derde ronde van de Michelin Endurance Cup op het programma. Maxime Martin eindigde de race met de The Heart of Racing Aston Martin als tweede in de klasse, maar twintig minuten na de finish werd onze landgenoot samen met Ian James en Roman de Angelis gepromoveerd naar winst in de GTD-klasse en dat wegens een onweer.
  • St. Paul
Op 90 minuten van het einde van de race werd er bliksem in de buurt van het circuit gespot, waardoor de wedstrijd een uur werd stilgelegd, terwijl er nog 40 minuten op de klok stonden. Vanaf daar liep het mis voor veel teams. Aan de meet kwamen BMW Team RLL en de Winward Racing Mercedes als eerste aan in respectievelijk de GTD Pro en GTD-klasse, maar gezien er bij elk team één piloot niet de minimale rijtijd had afgewerkt, werden beide wagens achteraan gezet. Hierdoor sloeg The Heart of Racing een dubbelslag. Martin, James en de Angelis schoven hierdoor naar de winst in de GTD-klasse en werden zijn ze ook het eerste team ooit dat de Pro's voorblijft in de einduitslag. In GTD Pro ging de winst naar Alex Riberas en Ross Gunn. Jan Heylen, die uitkwam in de Wright Motorsports Porsche, kon dankzij de vele diskwalificaties opschuiven naar een zesde plaats.

Filipe Albuquerque en Ricky Taylor
Filipe Albuquerque en Ricky Taylor
Voor de algemene winst werd het weer een Acura feestje. Praktisch heel de race lag de Meyer Shank Racing Acura van Tom Blomqvist en Oliver Jarvis op kop, maar eveneens door het onweer zagen zij de Wayne Taylor Racing Acura van Filipe Albuquerque en Ricky Taylor terug aanklampen. Op 21 minuten van het einde passeerde Albuquerque Blomqvist en van daaruit bleef de Portugees buiten schot. Voor het duo al de derde race die zij winnen en al de vierde Acura 1-2 dit seizoen. Derde eindigden Sebastien Bourdais en Renger van der Zande in de Chip Ganassi Racing Cadillac, terwijl de zusterwagen van Alex Lynn en Earl Bamber als vierde afgeklokt werd. De Action Express Racing Cadillac van Pipo Derani, Olivier Pla en Mike Conway vervolledigde de top vijf.

In de overige klassen pakte PR1/Mathiasen Motorsports de winst in LMP2. Ben Keating, Mikkel Jensen en Scott Huffaker bleven net de Tower Motorsport van John Farano, Louis Déletraz en Rui de Andrade voor. Racing Team Nederland, met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Dylan Murry, vervolledigden het podium. In LMP3 ging de winst naar de Riley Motorsports Ligier van Gar Robinson, Felipe Fraga en Kay van Berlo. Overigens ook een Belgisch getinte zege, want Andy Jaenen was aanwezig op het circuit als spotter. Hiermee behaalt hij ook al zijn derde overwinning dit seizoen met het Amerikaanse team. Voor de Muehlner Motorsports America Duqueine van Ugo de Wilde, Danny Formal en Dillon Machavern eindigde de race al na een uur vanwege een motorprobleem.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 27 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons