van der Horst

Webb keert terug naar WEC met ARC Bratislava

Oliver Webb
Oliver Webb
De Brit Oliver Webb zal de rijders van ARC Bratislava aanvoeren in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship in 2021. Webb zal zich bij het team voegen vanaf de tweede manche in Portimão. Tijdens de 6 Uur van Spa wordt hij vervangen door Darren Burke, gekend van de Aziatische Le Mans Series.
Webb kan door een race in de GT Cup in het Verenigd Koninkrijk niet aanwezig zijn in België voor de eerste WEC race van het seizoen. Teameigenaar Miro Konopka zal het hele seizoen betwisten. De ervaren Britse GT-rijder Tom Jackson zal het duo vervoegen voor Spa, maar de derde racer van het team voor de rest van het seizoen moet nog worden bevestigd. ARC Bratislava racet met een Ligier JS P217 dit jaar en is zo de enige niet-Oreca-wagen in de LMP2-klasse.

Webb won de Europese Le Mans-titel met Signatech Alpine in 2014. In 2015 reed hij met ByKolles in de LMP1-klasse van het WEC en werd hij een vaste waarde van het team. Webb is echter niet opgenomen in het Hypercar-ontwikkelingsprogramma van ByKolles.

Foto: ByKollesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op woensdag 14 april 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons