van der Horst

WEC-race Sebring ingekort en verplaatst naar vrijdag

Porsche Motorsport - Porsche 911 RSR
Porsche Motorsport - Porsche 911 RSR
Al van bij de bekendmaking van de kalender voor het WEC 'Super Season' 2018-2019 rezen er meteen vraagtekens over de ambitieuze timing voor de Amerikaanse manche op het circuit van Sebring. De bedoeling was namelijk om de IMSA en WEC-races (elk over 12u) elkaar te laten opvolgen, gescheiden door een pauze van amper twee uur, om zo tot een soort van 24u van Sebring te komen. Na heel wat wikken en wegen en een bezoek van een ACO delegatie aan de race vorige maand bleken de praktische bezwaren (paddockruimte, pitlane wissel, veiligheid) te groot, waardoor men nu toch afstapt van dit idee.
IMSA behoudt het historische slot op zaterdag en werkt de enige 'echte' 12u van Sebring af. De FIA WEC race verhuist naar vrijdagnamiddag en wordt tevens ingekort. De race zal maximaal acht uur duren, of 1000 mijl indien dat korter blijkt. Bovendien krijgen de WEC-teams hun eigen nieuwe pitlane aan de achterkant van de IMSA paddock, parallel aan Ulmann Straight.

Foto: Porsche

 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 5 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 1000 Miles of Sebring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons