van der Horst

Wereldkampioenen Thed Björk en Yvan Muller met twee Hyundai's i30 N naar WTCR

Yvan Muller & Thed Björk
Yvan Muller & Thed Björk
Viervoudig WTCC-wereldkampioen Yvan Muller en regerend WTCC-kampioen Thed Björk komen dit jaar in de FIA WTCR-wereldcup aan de start met twee Hyundai i30 N TCR. Het Franse Yvan Muller Racing is na het Italiaanse BRC Racing de tweede équipe die voor haar WTCR-campagne opteert voor de Zuid-Koreaanse constructeur.
Yvan Muller
Yvan Muller
Yvan Muller is  met vier titels, 48 zeges, 29 poles en 38 snelste wedstrijdronden met voorsprong de meest succesrijke WTCC-piloot. Muller trok eind 2016 als vice kampioen achter José Maria Lopez een streep onder het WTCC-hoofdstuk om zich meer op het eigen team toe te leggen en meer aandacht aan zijn gezin te besteden.
Niet veel later kwam hij alweer als ontwikkelingsrijder en senior advisor voor het Zweedse Polestar Cyan Racing boven water. De vlotte samenwerking leverde Zweed Thed Björk de rijders- en Volvo de constructeurstitel op. Met de bedoeling Björk te helpen in diens titelstrijd met Norbert Michelisz, haalde Muller ter gelegenheid van de seizoenafsluiter in Qatar de helm nog eens van het schap voor een bevroede ultieme rit als actieve rijder. Quod non.

 Hyundai i30 N TCR
Hyundai i30 N TCR
Beide heren komen begin april in Marrakech nochtans met verschillende objectieven aan de start. Waar Björk zijn WTCC-titel zal proberen te verlengen, zal Muller als rijder én teambaas actief zijn. "Mijn carrière zit er op en ik heb nu andere doelstellingen. Mijn focus ligt nu op het team en het ontwikkelingswerk en niet zozeer op zelf scoren. Ik ben blij dat Thed (Björk) erbij is, het wederzijds vertrouwen is groot en na een heel seizoen met hem te hebben samengewerkt weet ik dat hij goed is." aldus de Elzasser. 

Thed Björk
Thed Björk
Thed Björk (37) was reeds meervoudig Scandinavisch toerwagenkampioen toen hij in 2016 voor het eerst in het WTCC opdook. Eind dat jaar volgde een eerste overwinning voor de Volvo S60 en het ook al Zweedse Polestar Cyan Racing. In diens tweede seizoen haalde hij het in de spannende Qatar-finale nipt van Honda-rijder Norbert Michelisz.
Thed Björk: "Blij er in 2018 opnieuw bij te zijn, en al zeker met Yvan. Onze samenwerking vorig seizoen was optimaal. Om opnieuw met hem samen te werken in een ander technisch kader werkt zondermeer motiverend en inspirerend. We hebben veel te leren en de competitie zal hard zijn maar winnen is mijn uiteindelijk doel".

Ergens werd verwacht dat ook Muller's neef Yann Ehrlacher, de zoon van Cathy Muller, onderdak zou vinden binnen Yvan Muller Racing. Naar verluidt is die nog in de running voor een zitje bij een ander team. Geduld is een schone deugd.

Foto's: Hans van Onsem, TCR International Series & FIA WTCC

 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 9 februari 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons