van der Horst

Wereldpremière van Jaguar I-PACE eTROPHY racebolide tijdens Berlijn E-Prix

Jaguar I-PACE eTrophy
Jaguar I-PACE eTrophy
De Jaguar I-PACE eTROPHY racewagen zal zich op 19 mei a.s. aan de wereld tonen op het Tempelhof circuit gelegen in de Duitse hoofdstad Berlijn, dit in het kader van de Berlin ABB FIA Formula E-Prix. De Britse elektrische racebolide zal voorafgaande aan de Duitse E-Prix een demonstratierit verzorgen. Vanaf seizoen 2018/19 zal de Jaguar I-PACE eTROPHY deel gaan uitmaken van het bijprogramma van de Formule E.
Jaguar I-PACE eTrophy
Jaguar I-PACE eTrophy
De eTROPHY raceauto is gebaseerd op de Jaguar I-PACE en volgens de Britse constructeur zal het startveld van de nieuwe elektrische raceklasse uit ongeveer 20 wagens gaan bestaan. Een definitieve kalender is nog niet bekend maar de eTROPHY zal komend seizoen uitkomen in het voorprogramma van de Formule E-wedstrijden in Hong Kong, Rome, Parijs en New York. Doel van de demonstratierit op het Tempelhof circuit is om de eerste op een elektrische productieauto gebaseerde raceserie te promoten. Wie de Jaguar I-PACE eTROPHY gaat besturen wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Overigens zal ook de nieuwe Gen2-bolide voor het Formule E-seizoen 2018/19 een demo verzorgen tijdens de Berlijnse Formule E-wedstrijd. Niemand minder dan eenmalig Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg zal dan achter het stuur kruipen van de nieuwe Formule E-bolide.

Inmiddels heeft de Jaguar I-PACE eTROPHY racewagen zijn eerste succesvolle shakedown beleefd op het testcircuit van Jaguar in het Britse Gaydon. Ook werden er al verschillende testen uitgevoerd met de banden van Michelin, die de serie zal voorzien van rubber.
 
Foto's: Jaguar Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op zaterdag 28 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn (Duitsland).
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons