van der Horst

Wie houdt Heikkinen van een derde zege op rij in Mettet?

Heikkinen voor Kristoffersson
Heikkinen voor Kristoffersson
Het worden drukke weken voor de World RX teams. Na de openingsmanche in het Portugese Montalegre moeten de WK rijders binnen een maand driemaal aan de slag op de Hockenheimring, in Mettet en in Britse Lydden Hill. Drie raceweekends binnen vier weken, terwijl het Euro RX ook uit de startblokken schiet. Deze hebben een eerste afspraak in Mettet en worden een kleine maand nadien reeds in het Noorse Hell verwacht.
Solberg voor Larsson en Heikkinen
Solberg voor Larsson en Heikkinen
In het World RX won de Fin Toomas Heikkinen reeds twee maal in Mettet met een VW Polo van Marklund Motorsport, terwijl de Fransman Jérôme Grosset-Janin Mettet vorig jaar verliet als eerste leider in het Euro RX. De Waalse omloop krijgt net als vorig jaar de eerste manche van het Europees kampioenschap wat het aantal wagens in de Supercar Divisie doet oplopen naar meer dan het dubbele.    

De Fin zal uiteraard voor een hattrick gaan op zijn geliefkoosde circuit, maar ditmaal met een Audi S1 uit de stal van EKS, het team van Mattias Ekström die uiteraard ook paraat tekent in Mettet, net als de Amerikaanse superster Ken Block. In Montalegre stond een scherpe Heikkinen reeds op het podium naast Solberg en Larsson.      

Michaël De Keersmaecker - Ford Fiesta ST Supercar
Michaël De Keersmaecker - Ford Fiesta ST Supercar
Ook negenvoudig wereldkampioen rally, Sébastien Loeb rijdt een volledig kampioenschap en toonde reeds in Montalegre dat hij onmiddellijk tot de top behoort. Hij werd eerste Peugeot-rijder, voor de broertjes Hansen en zijn landgenoot Davy Jeanney. Met 20 WorldRX wagens en 30 EuroRX wagens op de startgrid wordt dit een onuitgegeven startveld voor een Belgische manche.François Duval
François Duval
En uiteraard staan ook enkele Belgische toppers op de affiche. Er is opnieuw de deelname van François Duval met een Ford Fiesta Supercar. Duval deed het in Mettet reeds met een Ford Focus en een VW Polo. Hierin zal hij het moeten opnemen tegen Michaël De Keersmaecker die zijn come back viert in het Europees kampioenschap met een nagelnieuwe Ford Fiësta Supercar. Ook Coox verschijnt aan de aftrap met zijn VW Polo ex-Marklund Motorsport. Maar eerst moeten de WK rijders uiteraard nog naar de Hockenheimring voor de tweede race van het WK in het voorprogramma van de DTM.
Foto's: Johnny Loix & MDK RacingDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 26 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting België.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons