van der Horst

Williams Racing bevestigt Jamie Chadwick als Development Driver voor 2021-seizoen

Jamie Chadwick - W Series
Jamie Chadwick - W Series
Williams Racing heeft Jamie Chadwick bevestigd als Development Driver voor het seizoen 2021. Chadwick, die in 2019 bij het team kwam, zal haar simulatorprogramma in Grove uitbreiden en bij het Britse team aanwezig zijn, zowel in de fabriek als tijdens bepaalde raceweekenden. De 22-jarige Britse zal het team gedurende het seizoen ook ondersteunen bij de media- en marketingactiviteiten.
  • Heinz Performance
Dit jaar zal Chadwick haar W Series-titel verdedigen nu het kampioenschap terugkeert na een gedwongen onderbreking door de huidige coronapandemie. De klasse krijgt extra aandacht in 2021 omdat het een ondersteuningsrace wordt tijdens acht Formule 1-evenementen gedurende het seizoen. Naast haar toezeggingen in de W-serie, is Jamie bevestigd als vrouwelijke coureur van Veloce Racing voor Extreme E, een elektrisch off-road racekampioenschap dat later deze maand in Saoedi-Arabië wordt gelanceerd.

Jamie Chadwick heeft tot dusver in haar carrière al verschillende successen behaald. Zo won ze de eerste W Series-titel in 2019 en behaalde ze een klasseoverwinning op de 24 Uur van de Nürburgring. Daarvoor won ze de Britse GT GT4-titel in 2015, werd ze een Britse Formule 3-racewinnaar in 2018 en won ze de MRF Winter Series in 2018/19 . Dat zijn allemaal historische primeurs voor een vrouwelijke coureur.

Foto: Williams RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op maandag 1 maart 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons