van der Horst

Wintertest Bahrein: Valtteri Bottas neemt revanche op dag 2

Valtteri Bottas - Mercedes W12
Valtteri Bottas - Mercedes W12
De eerste Formule 1-testdag van het jaar bracht weinig geluk voor Mercedes, maar op dag twee wist het Duitse merk de situatie recht te trekken. Was Bottas vrijdag nog het slachtoffer van versnellingsbakproblemen op zijn Mercedes, dan slaagde de Fin er zaterdag in om de snelste chrono neer te zetten. Bottas begon nog voorzichtig aan de namiddagsessie maar op het einde ervan liet hij de zachtste banden (C5) monteren en klokte af op 1:30.289. Voor Lewis Hamilton verliep de dag minder gunstig. De Brit verloor de controle over zijn bolide en belandde in de grindbak en eindigde op één na onderaan de tabellen.
  • St. Paul
Pierre Gasly - AlphaTauri AT02
Pierre Gasly - AlphaTauri AT02
Ook voor Pierre Gasly (Alpha Tauri) verliep de testsessie voorbeeldig. De Fransman sloot de dag af met de tweede tijd in 1:30.413. Met een ronde in 1:30.460 zette Lance Stroll zijn Aston Martin op de derde plaats. Zijn ploeggenoot Sebastian Vettel (Aston Martin) kon door versnellingsbakproblemen geen tijd neerzetten. Lando Norris (McLaren – 1:30.586) klokte de snelste tijd in de morgen maar zakte af naar de vierde plaats op het einde van de dag. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo – 1:30.760) maakte de top vijf vol.

Ferrari verging het al iets beter met een zesde tijd voor Charles Leclerc, maar Carlos Sainz kwam niet verder dan de dertiende tijd. Een verrassende zevende tijd was er voor de Williams van Nicholas Latifi. De Canadees legde bovendien 132 ronden af, het meeste van alle rijders op zaterdag. Sergio Perez (Red Bull) kende enige problemen en bleef steken op een achtste plaats. Daniel Ricciardo (McLaren) en Fernando Alonso (Alpine) vervolledigden de top tien.

Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport & Scuderia AlphaTauri
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 13 maart 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons