van der Horst

Wintertesten Barcelona: Hamilton: "Nieuwe banden slijten niet"

Pirelli PZero voor F1 2017
Pirelli PZero voor F1 2017
Met de eerste echte testdag in de aanloop naar het nieuwe seizoen achter de kiezen, konden de rijders ook een eerste indruk vormen over de banden voor het seizoen 2017. Het rubber is dit jaar een pak breder, wat vanzelfsprekend een groot gevolg heeft voor het gevoel dat een rijder in de wagen heeft. De wintertesten in Barcelona, zeker deze van vandaag en de komende dagen, zullen voornamelijk worden gebruikt om de nieuwe wagens te valideren en de nieuwe Pirelli's te leren kennen. Donderdag staat er overigens ook een dag op een artificieel nat gemaakte piste gepland.
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Quasi alle teams hebben al de nodige tests gedaan tijdens een filmdag met de nieuwe wagen eerder dit jaar. Hoewel er tijdens zulke dag gegevens verzameld kunnen worden, stellen de regels dat zulke tests puur voor marketing en promotionele doeleinden gebruikt mogen worden, waarbij de bolides geschoeid moeten worden op speciale banden - doorgaans van een zeer harde compound. Vandaag was dus de eerste keer dat de teams echt ervaring konden opdoen met de nieuwe compounds en momenteel horen we hoegenaamd (nog?) geen klachten over de Pirelli Pzero's - ook niet bij meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton die samen met teamgenoot Valtteri Bottas (elk) meer dan een GP-afstand aflegde.

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
"Het was goed om de bredere, forsere wagen te voelen. Hij is sneller en eist meer op fysiek vlak, het is een beest! Je moet er wat anders mee omgaan, hij is zoveel beter dan de wagen van vorig jaar en de G-krachten zijn zeker hoger. We halen 2G meer dan we normaal doen hier, er is zoveel meer downforce wat je altijd wel wil als rijder; immers je wil altijd sneller door de bochten vliegen", stelt Hamilton. "De banden zijn zo hard dat ze niet opeens zonder grip vallen. Waarschijnlijk zullen we vaker eenstoppers zien. Normaal krijg je te kampen met veel slijtage bij dit soort banden, maar deze slijten gewoon niet. Ze zijn zeer consistent en er is geen groot verschil met wat je voelt bij de eerste en de laatste ronde. De volgende dagen zullen we trachten de auto te verbeteren. Ik denk dat we nog steeds het te kloppen team zijn, maar we hebben heel wat werk op ons bord, net als elk ander team op de grid."

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 27 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 1.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons