van der Horst

Wintertests Barcelona: Kimi Räikkönen topt op laatste testdag

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Op de laatste testdag was het Kimi Räikkönen die het stuur van de Ferrari overnam van Sebastian Vettel en de Fin was duidelijk van plan om zijn stempel op deze testweek te drukken. Met hyper soft banden op zijn Ferrari ging hij op jacht naar de toptijd die Vettel de dag ervoor realiseerde. Räikkönen slaagde daar net niet in, hij realiseerde een tijd van 1:17.221 tegenover 1:17.182 voor Vettel.
Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
Kimi Räikkönen legde bovendien niet minder dan 157 ronden af op deze laatste testdag. De tweede tijd kwam op naam van Fernando Alonso, maar toch waren er weer problemen bij McLaren. In de morgen viel de McLaren van de Spanjaard stil met een turboprobleem wat het team tot een motorwissel noopte. In de namiddag revancheerde Alonso zich dan door de tweede dagtijd te realiseren. Carlos Sainz (Renault) lukte de derde tijd maar de Renault van de Spanjaard stond lange tijd stil in de pits met versnellingsbakproblemen.  

Brendon Hartley - Toro Rosso
Brendon Hartley - Toro Rosso
Daniel Ricciardo (Red Bull) en Romain Grosjean (Haas) maakten de top vijf vol op deze laatste testdag. Valtteri Bottas (Mercedes) stelde zich tevreden met een zesde tijd, maar de Mercedes maakte geen gebruik van hyper- of super soft banden, Bottas realiseerde zijn tijd op medium rubbers. Brendon Hartley (Toro Rosso) reed 156 ronden en klokte af op de zesde tijd voor Esteban Ocon (Force India), Charles Leclerc (Alfa Romeo Sauber) en Sergey Sirotkin (Williams). Lewis Hamilton (Mercedes) en Lance Stroll (Williams) sloten de tabellen af.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 9 maart 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons