van der Horst

Wintertesten Barcelona: McLaren moest krachtbron wisselen na één ronde - Vandoorne bevestigd

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
McLaren kende een teleurstellende openingsdag van de F1-wintertesten op het circuit van Barcelona-Catalunya en dat was volledig te wijten aan de Honda-krachtbron. Werkte het team uit Woking gisteren nog een filmdag af zonder het minste probleem, dan moest Fernando Alonso vandaag het testwerk al na één ronde staken. Oorzaak was een olielek waarna de Honda-krachtbron in de MCL32 moest gewisseld worden, zo bevestigde McLaren zonet middels een persbericht.
  • Shopa
Eric Boullier - McLaren Honda F1 Team
Eric Boullier - McLaren Honda F1 Team
"Natuurlijk is het teleurstellend om zo vroeg in de sessie op problemen te stoten, maar dit is niet ongewoon met een nieuwe wagen", zegt teamchef Eric Boullier. "Het is beter om de problemen hier te krijgen dan in Australië", trapt de Fransman ietwat een open deur in. "Honda onderzoekt de problemen nauwkeurig om de juiste oplossingen te vinden, dus we moeten hen dat nu laten doen alvorens voorbarige conclusies te trekken. Het is bemoedigend dat we ons programma in de namiddag konden verderzetten en wat ronden konden afwerken, dat is het belangrijkste"

Fernando Alonso - McLaren Honda
Fernando Alonso - McLaren Honda
"Deze morgen stelden we een probleem aan het oliesysteem vast tijdens de installatieronde van Fernando. Met het oog op de beschikbare tijd, beslisten we dat de beste stap erin bestond om de krachtbron te wisselen", aldus Honda F1-hoofd Yusuke Hasegawa. "Afgaande op onze eerste vaststellingen, denken we dat het probleem gerelateerd is aan de vorm van de olietank dit jaar, maar er is nog verder onderzoek nodig alvorens we dat kunnen bevestigen."

Tot slot bevestigde McLaren dat, ondanks de problemen van vandaag, het morgen de beurt is aan onze landgenoot Stoffel Vandoorne om in de McLaren-Honda MCL32 te stappen. Hopelijk kan de Rumbekenaar een probleemloze dag afwerken aan boord van de oranje-zwarte bolide.

Foto's: Georges De Coster & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 27 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons