van der Horst

Wintertests Barcelona, dag 4: Ferrari blijft P1 – Vandoorne zevende

Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Direct na de ochtendsessie, over de middag, werd het Circuit de Barcelona-Catalunya terug artificieel onder water gezet. Toen de baan terug opdroogde, was het wederom Kimi Räikkönen in de Ferrari die de stand aanvoerde. Stoffel Vandoorne, die een positieve dag achter de rug heeft met McLaren, eindigde zijn werkweek op een zevende plaats in de klassering. Hij klokte tevens ook de snelste tijd voor de Britse renstal. De Rus Daniil Kvyat had geen gunstige dag voor Toro Rosso vandaag. Zijn team moest van motor wisselen en verloor hierdoor kostbare tijd; hij kwam nadien niet meer in actie.
Kimi Räikkönen - Ferrari
Kimi Räikkönen - Ferrari
Valtteri Bottas, die deze ochtend al voor Lewis Hamilton insprong, was de eerste rijder op de baan vanmiddag. Het team had uiteraard meer data nodig over hoe het zou vergaan op een nat wegdek. Bij Red Bull Racing was men nog hard aan het werk om problemen met de uitlaat van de RB13 op te lossen. Max Verstappen eindigde uiteindelijk op een tweede plaats en wist zijn beste tijd van gans de week op de klok te zetten met de softbanden. Hij moest enkel de SF70-H van Ferrari-rijder Kimi Räikkönen voor zich dulden. Met een tijd van 1:20.872 was de Fin op dezelfde bandensoort negen tiende sneller dan de Nederlandse Genkenaar.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Tijdens de vierde en tevens laatste dag van de eerste voorseizoenstestweek beleefde Stoffel Vandoorne en zijn McLaren-Honda-team een betere tijd, toch op vlak van afgelegde afstand. De beloftevolle Vlaming werkte vandaag 64 ronden af in zijn MCL32. Doorheen de dag verbeterde de Rumbekenaar zijn persoonlijke tijd, alsook de beste chrono van de renstal deze week tot 1:22.576, weliswaar op ultra-soft rubber. Een prestatie die goed was voor plaats zeven, maar of er in Woking opgelucht gereageerd zal worden, blijft nog maar de vraag...

Jolyon Palmer - Renault
Jolyon Palmer - Renault
Renault mag blij zijn met het geleverde werk. Jolyon Palmer, die deze namiddag het stuur overnam van teamcollega Nico Hulkenberg, eindigde zijn dag op een knappe derde plaats. De Franse renstal wist een dagtotaal van 90 ronden af te leggen. Het team van Gene Haas mag ook tevreden zijn met het geleverde resultaat. Romain Grosjean rondde als enige de kaap van 100 passages aan start/finish, namelijk een totaal van 118 stuks. Ook Force India kan terugkijken op een geslaagde dag; Sergio Perez legde 82 ronden af.

Paul Hembery
Paul Hembery
Er zijn nogal wat bezorgdheden met betrekking tot de nieuwe 2017-spec banden. Terwijl deze de rijders helpen om tot de limiet te gaan, zijn ze veel robuster en misschien in feite te duurzaam voor tijdens de wedstrijden. Paul Hembery, baas van Pirelli Motorsport, beweerde dat wanneer de wagens nog sneller zullen gaan – en hij is er 100 % van overtuigd dat dit de komende weken en maanden het geval zal zijn – deze bredere banden meer zullen slijten.

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
“We denken dat ze nog twee à drie seconden sneller zullen gaan", vertelde hij aan Sky Sports News. "Drie seconden zal veel meer energie in de wagens opwekken. Dus wat nu vrij conservatief lijkt over te komen, zal later wel veranderen wanneer de wagens in mei met een hitte van 30 graden te kampen hebben en drie seconden sneller gaan.” We kijken nu al uit naar aanstaande dinsdag. Dan vindt er wederom op het Circuit de Barcelona-Catalunya een vierdaagse testweek plaats. Net als deze week, zal Autosport.be ter plaatse aanwezig zijn voor de laatste nieuwtjes en gepast beeldmateriaal. Later deze week kan u overigens nog een uitgebreid fotoalbum verwachten met beelden van de afgelopen testweek in Montmeló.

Uitslag namiddagsessie F1 wintertests dag 4

1) Kimi Raikkonen, Ferrari, 93 ronden, soft banden, 1:20.872;
2) Max Verstappen, 85 ronden, soft banden, 1:21.769;

3) Jolyon Palmer, Renault, 39 ronden, 1:21.778;  
4) Romain Grosjean, Haas, 118 ronden, 1:22.309;  
5) Antonio Giovinazzi, Sauber, 84 ronden, ultrasoft banden, 1:22.401;
6) Sergio Perez, Force India, 82 ronden, supersoft banden, 1:22.534;
7) Stoffel Vandoorne, McLaren, 67 ronden, ultrasoft banden, 1:22.576;
8) Valtteri Bottas, Mercedes, 68 ronden, 1:23.443;
9) Nico Hulkenberg, Renault, 51 ronden, 1:24.974;
10) Daniil Kvyat, Toro Rosso, 1 ronden, geen tijd

Foto's: Georges De Coster
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 2 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 1.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons