van der Horst

Wintertests Barcelona, dag 4: Vandoorne derde in ochtendsessie op natte baan

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Vandaag ging de laatste dag van de eerste voorseizoenstestweek van start. Het was een zonnige ochtend in Montmelo waarbij het Circuit de Barcelona-Catalunya nat gemaakt werd voor een regenbandentest op vraag van Pirelli. Max Verstappen in de Red Bull vocht het in de regen uit voor de top van de ranking met Kimi Räikkönen in de Ferrari, maar op een snel drogende baan werden de regentijden tegen het middaguur van de tabellen getikt en er werd al snel terug rondgereden op de slickbanden. De Fin werd uiteindelijk de snelste, terwijl Stoffel Vandoorne deze voormiddag 35 ronden aflegde en als derde aansloot. Hamilton, die vooraf zei geen zin te hebben in regentesten, kwam niet in actie door elektronische problemen.
  • Prospeed Competition
Een nat gemaakt Circuit de Barcelona-Catalunya
Een nat gemaakt Circuit de Barcelona-Catalunya
Op een opzettelijk onder water gezette renbaan wou bandenproducent Pirelli alle omstandigheden onder de loep nemen: van extreem nat naar de intermediates en zo naar de droogweerband. Hierdoor wou de Italiaanse rubberleverancier de teams helpen om zo de overgang van de verschillende weersomstandigheden te evalueren. Max Verstappen in de RB13 was deze ochtend als eerste op de baan. Force India, met 'Checo' Perez achter het stuur, had er blijkbaar niet veel zin in en bleef urenlang in de garage zitten vooraleer tegen de middag toch buiten te komen. Degene die ook maar in de box bleef zitten was drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Druk in de weer om het Circuit de Barcelona-Catalunya nat te maken
Druk in de weer om het Circuit de Barcelona-Catalunya nat te maken
De Mercedes-rijder werd geplaagd door elektrische problemen aan de W08. De eerste maal dat de regerende wereldkampioen bij de constructeurs mankementen ondervond aan de nieuwe wagen. Hamilton kwam hierdoor niet op de piste en liet via de sociale media weten, in samenspraak met het team, niet meer in actie te komen vandaag. Valtteri Bottas nam dan vroeger dan verwacht plaats in de Zilverpijl en zal tevens de rest van de dag afwerken. Net voor de middagstop kondigde Pirelli aan dat de piste terug onder water zal worden gezet voor de namiddagsessie.

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne reed, met de McLaren, probleemloos de eerste twee uren in de 'regen' en klokte zo een twintigtal ronden. Ook maakte de West-Vlaming op een nat wegdek een kleine excursie door het grind, alvorens terug te keren naar de pits voor set-up-wijzigingen. De Rumbekenaar klokte uiteindelijk een tijd van 1:23.918 en eindigde de ochtendsessie knap op P3. Het was de Ferrari SF70-H van Räikkönen die op de eerste plaats eindigde, maar dan wel op de slickbanden.

Uitslag ochtendsessie wintertests dag 4

1) Kimi Raikkonen, Ferrari, 45 ronden, 1:22.305;
2) Romain Grosjean, Haas, 49 ronden, 1:22.739; 
3) Stoffel Vandoorne, McLaren, 35 ronden, 1:23.918;
4) Max Verstappen, Red Bull, 43 ronden, 1:23.920;
5) Sergio Perez, Force India, 25 ronden, 1:24.893;
6) Nico Hulkenberg, Renault, 51 ronden, 1:24.974;
7) Antonio Giovinazzi, Sauber, 37 ronden, 1:25.037; 
8) Valtteri Bottas, Mercedes, 9 ronden, 1:36.512;
9) Daniil Kvyat, Toro Rosso, 1 ronden, geen tijd
10)Lewis Hamilton, Mercedes, geen ronden, geen tijd.

Foto's: Georges De Coster




    • LTF

    Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons