van der Horst

Wolf Racing Cars presenteert Wolf GB08 Tornado

Wolf GB08 Tornado
Wolf GB08 Tornado
Wolf Racing Cars heeft eindelijk het doek gehaald van de Wolf GB08 Tornado, een lichte tweezitter welke een motorisatie kan krijgen tussen 250 pk voor de CN-configuratie en 450 pk voor prestaties die het niveau van een LMP2-wagen zouden moeten benaderen. De Tornado-benaming was overigens initieel gereserveerd voor een gesloten LMP2, maar die wagen kwam er uiteindelijk niet. De naam is geleend van de Panavia Tornado, een jachtvliegtuig welke ondermeer gestationeerd is op een militaire luchthaven nabij het hoofdkwartier van Wolf.
Wolf Racing Cars-baas Giovanni Bellarosa toonde zich opgetogen met de nieuwe wagen, "We geloven dat deze bolide de referentie zal vormen in zijn segment. Nu we de wagen tonen, is het niet meer dan correct om de vele klanten te bedanken die de wagen kochten zonder hem zelfs nog maar gezien te hebben. De wagen is in elk opzicht een evolutie van de GB08 CN uit 2010, welke overigens in productie blijft, maar dan enkel leverbaar met een 2,4 liter Hondamotor. Met de Tornado mikken we specifiek op endurance-races, maar we hebben ook twee specifieke uitvoeringen voor klimkoersen en track days."

De komende dagen moeten de eerste exemplaren van de nieuwe Wolf GB08 Tornado hun weg vinden naar de klanten. Onder meer in het Belcar Endurance Championship moeten we de nieuwe wagen in actie zien komen, waarnaast ook programma's in de Supercar GT & Prototype Challenge, de 24H Series en kampioenschappen aan de andere kant van Het Kanaal en de Plas op stapel zouden staan.

Foto: Wolf Racing Cars



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op zaterdag 1 april 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons