van der Horst

Wolf wordt exclusieve leverancier van het Italian Sport Prototypes Championship

Wolf GB08 F1
Wolf GB08 F1
Wolf Racing Cars heeft bekendgemaakt dat het voor een periode van vijf jaar startend vanaf 2018, een contract met het Italiaanse ACI Sport heeft afgesloten als hofleverancier van het nationale Sport Prototypes Championship. De auto moet het Italiaanse Sport Prototypes kampioenschap nieuw leven gaan inblazen. Onderdeel van deze overeenkomst was dat de constructeur een Sport Prototype klasse E2SS gaat bouwen volgens de FIA homologatie.
  • De Swert Opticiens
De aandrijving komt van een 1000CC sterke krachtbron die afkomstig is van een motorfiets. De nieuwe bolide is gebaseerd op de Wolf GB08 F1 - een bolide voorzien van een koolstofvezel chassis. De eerste exemplaren kunnen in februari van het volgend jaar geleverd worden.

Vader Giovanni Bellarosa met zonen Maurizio en Ivan
Vader Giovanni Bellarosa met zonen Maurizio en Ivan
De algemeen directeur van Wolf Racing Cars, Giovanni Bellarosa, vertelt: "Het verkrijgen van de aanbesteding voor de exclusieve levering van de wagens die de competitie aangaan in het Italian Sport Prototype Championship voor een periode van vijf jaar is een belangrijke erkenning voor ons bedrijf. In samenwerking met ACI Sport willen we de serie weer nieuw leven inblazen en dit met een zeer gunstige verhouding tussen kostprijs en prestaties."

Wolf Racing timmert sinds 2009 behoorlijk aan de weg met de Wolf GB08, een CN2 prototype. Teams die een Wolf inzetten hebben sinds 2010 101 overwinningen, 99 pole posities en 92 snelste rondes bij elkaar gereden. Ook werden er 10 nationale en internationale titels behaald, onder meer in het Belcar kampioenschap.

Tekst: Michel Helders - Foto: Wolf Racing Cars



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 27 oktober 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons