van der Horst

Wolfgang Reip nu ook met Nissan naar Dutch GT4 kampioenschap

Wolfgang Reip
Wolfgang Reip
Nissan Nederland liet donderdag weten dat in tegenstelling tot wat eerder dit jaar gemeld werd het toch nog zal deelnemen aan het Dutch GT4 Championship, zij het voor een miniprogramma van drie races. Nissan Nederland zal in samenwerking met de GT Academy een Nissan 370Z GT4 inzetten voor Sandor van Es en Wolfgang Reip. De Belg die met de Nissan GT Academy ook al actief is in de FIA GT Series en de Blancpain Endurance Series gaat dus een drukke periode tegemoet.
Nissan GT Academy
Nissan GT Academy
Nissan Nederland nam verleden jaar in samenwerking met de Equipe Verschuur met twee Nissan 370Z GT4 deel aan het Dutch GT4 kampioenschap, de piloten van dienst waren toen Tim Coronel, Sandor van Es, Bertus Sanders en Thomas Arends. Het seizoen werd echter ontsierd door betwistbare acties en tal van disputen tussen deelnemers en de organisatie. Nissan Nederland besloot in eerste instantie geen vervolg te breien aan die eerste ervaring maar komt nu terug op die beslissing.  In samenwerking met de Nissan  GT Academy zal het team bij de Masters of F3 één Nissan 370Z GT4 inzetten met Sandor van Es en toch wat verrassend Wolfgang Reip als piloten. Het Nissan GT Academy Team zal dit jaar verder nog deelnemen aan de twee wedstrijden van het Dutch GT die nog plaatsvinden op het circuit van Zandvoort, de Trophy of the Dunes en de Finaleraces.

Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Wolfgang Reip won verleden jaar zowel de BeNeLux als de Europese finale van de Playstation GT Academy gaming wedstrijd en mocht als beloning deelnemen aan de 24 uur van Dubai met een Nissan GT4. Reip werd opgenomen in het Nissan GT Academy Team en werd ingezet in zowel de FIA GT Series als de BES telkens aan het stuur van een Nissan GT-R GT3. De Belg doet het hiertoe verre van slecht en ziet zijn programma nu ook uitgebreid met 3 manches van het Dutch GT4 kampioenschap. Aangezien de FIA GT Series tijdens de Masters ook zal rijden zal onze landgenoot dat weekend zijn aandacht moeten verdelen over twee wagens, de GT-R GT3 en de 370Z GT4. Reip die dit weekend deelneemt aan de BES manche op Paul Ricard aan de zijde van Lucas Ordonez en Peter Pyzera, kreeg ondertussen ook te horen dat Jann Mardenborough zijn team komt versterken tijdens de 24 uren van Spa. Mardenborough die voornamelijk in de Formule 3 uitkomt blonk verleden weekend nog uit tijdens de 24 uren van Le Mans aan het stuur van de Greaves Motorsport Oreca LMP2.

Foto's: Nissan Motorsport, Creventic & Vimages Fabre



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Dutch GT Championship op donderdag 27 juni 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons