van der Horst

Wordt Dragon / Penske Autosport nieuw topteam van DS Performance?

Sérgio Sette Câmara - Dragon / Penske Autosport
Sérgio Sette Câmara - Dragon / Penske Autosport
Met de nieuwe Gen3-wagen in de formule E, die vanaf volgend seizoen geïntroduceerd wordt, is er al veel verschuiving geweest inzake de teams alsook welke aandrijvingen zij zullen gebruiken. Zo ook Dragon / Penske Autosport, dat vanaf volgend seizoen officieel een klantenteam zal worden van DS Performance en ook de scepter zal overnemen van Techeetah volgens The Race. Nochtans creëerde het team van Jay Penske tot dit seizoen haar eigen aandrijving, maar de Amerikaan besloot om daar toch van af te stappen.
Dit betekent ook het einde van een zeer succesvol vennootschap tussen DS en Techeetah. Hoewel beiden drie individuele titels op rij behaalden met zowel Jean-Éric Vergne als António Félix da Costa en tweemaal op rij de titel bij de teams binnenhaalde, kwamen er scheuren in het bastion Techeetah. Het Chinese team is nog altijd op zoek naar nieuwe investeerders en vindt deze voorlopig niet.

Dat terwijl Dragon / Penske Autosport afstapte van het plan om een eigen aandrijving te maken. Al sinds dit jaar zijn zij officieel "klantenteam" van Penske en zocht men naarstig naar een nieuwe partner hiervoor. De zoon van Roger Penske zou alle mogelijke constructeurs in acht genomen hebben, maar lijkt nu het nieuwe speerpunt te worden van DS. Hiermee zullen er eigenlijk twee wagens met een DS aandrijving aan de start verschijnen, gezien Maserati ook deze krachtbron zal lenen van hun zustermerk uit Stellantis.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 7 april 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons