Total 2' Hours of Spavan der Horst

Wordt Force India Brabham door terugkeer Ecclestone?

Esteban Ocon - Force India
Esteban Ocon - Force India
Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone en ex-F1-rijder David Brabham, tevens jongste zoon van wijlen drievoudig F1-kampioen Sir Jack Brabham, willen Force India overnemen. Vervolgens wil het duo de renstal noemen naar het legendarische F1-team Brabham, dat zijn thans de geruchten uit de F1-paddock. Michiel Mol, mede-eigenaar van Force India, zei open te staan voor een eventuele verkoop van de Indiase renstal. Dat liet de zakenman uit Breda weten in Slipstream, het online F1-programma van de Nederlandse RTL GP.
  • LTF
Vijay Mallya met rijders Sergio Perez en Esteban Ocon
Vijay Mallya met rijders Sergio Perez en Esteban Ocon
“Er zijn altijd wel gesprekken, maar de laatste tijd wordt er wel heel veel over gespeculeerd”, aldus Mol. ”Het heeft natuurlijk ook wel te maken met de andere twee aandeelhouders die wat beperkt zijn in hun vrijheid om het zo maar te zeggen.” Vijay Mallya werd vorige maand aangehouden door Scotland Yard wegens beschuldigingen van fraude, en Subrata Roy zit al sinds 2014 vast in India vanwege grootschalige fraude. “Er zijn wel gesprekken, maar die zijn er eigenlijk altijd. Het is niet zo dat, wat je allemaal hoort over Brabham en andere dingen, dat dat serieus is.” Ook al wil Mol aandeelhouder blijven van het team, zou de Nederlander een eventuele verkoop niet tegenhouden. Zeker niet als de renstal hiermee de stap richting de top kan zetten.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
“Als we echt de stap naar de top willen maken, wat we als team het liefste willen, dan moeten we of een motorleverancier krijgen die er vol ingaat en een plan voor de lange termijn hebben, of een type als Mateschitz (Red Bull) of Ecclestone hebben, die zegt “een paar honderd miljoen meer of minder maakt me niet uit, dit moet gewoon naar voren." Als zo’n partij langskomt en die wil ons team gebruiken om echt voor de top mee te gaan doen, ja dan ben ik alleen maar blij”, gaat de 47-jarige Noorderbuur verder. “Ik zou het jammer vinden als ik daar dan geen onderdeel meer van uitmaak, maar als het team daarmee de kans krijgt om wel wedstrijden te gaan winnen en misschien nog wel meer in de toekomst, dan moet dat zo doorgaan natuurlijk.”

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 19 mei 2017.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons