van der Horst

World Final: Gerard Van der Horst wint nu ook de World titel in de Cup

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Nadat Gerard Van der Horst reeds zijn titel verlengde in de klasse CUP binnen de Lamborghini Super Trofeo Europe, scoorde hij ook de meeste punten na de twee races voor de World Final. Een zege op zaterdag en een vierde plaats op zondag in de CUP waren voldoende voor de titel die hij vorig seizoen uit zijn handen liet glippen en toen tweede werd in de World Cup. Ook toen had de Nederlander een dag eerder de titel gepakt in het European Championship van deze supersnelle merkencup.
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Net als een dag eerder reden de AM en de CUP rijders hun races afgesplitst van de PRO en de PRO AM rijders. Het werd ook net als de eerste wedstrijd een race met veel incidenten en verschuivingen.

Het begon al in de eerste bocht toen CUP rijder en pole man Hardwick een zetje kreeg van Harata en voor een verkeersopstopping zorgde. Hartwick was op achtervolgen aangewezen terwijl Harata een tijdsstraf aan zijn broek kreeg. Lauck/Bartels en Perez pakten over en in totaal moest de safety car driemaal uitrukken en werd de race afgesloten met een rode vlag, ditmaal voor een zware aanrijding tussen Hadwick en Perez die op posities één en twee lagen in de CUP op zes minuten van het einde. Ze werden dus nog geklasseerd terwijl Van der Horst op een vierde plaats eindigde wat na zijn zege van een dag eerder voldoende was om de World titel te pakken voor Hardwick en Perez. Montovani won in de AM klasse, maar de titel ging naar het Duitse duo Wlazik/Scholze voor Montovani en Konopka.  

Van Uytsel en zijn Franse co Fabri werden als 16de algemeen afgevlagd en 11de in de klasse AM.

Foto's: Van der Horst MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zondag 19 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World Final.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons