van der Horst

World Final Imola: Zege voor Van der Horst in CUP en tweede plaats voor Lagrange/Vanneste in PRO AM

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Het seizoen van de Lamborghini Super Trofeo wordt traditioneel afgesloten met de World Final. Deze wordt dit seizoen georganiseerd op het circuit van Imola waar een dag eerder de laatste races van de Lamborghini Super Trofeo Europe, Asia en North America werden verreden. Daarin kroonde Gerard Van der Horst zich voor de tweede maal op rij tot kampioen in de Lamborghini CUP Europe en waren Lagrange en Vanneste op weg naar het podium in PRO AM tot een lekke band in de laatste ronde er anders over besliste.
  • Prospeed Competition
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan Super Trophy
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan Super Trophy
De piloten uit de AM en de CUP rijden door het groot aantal deelenemers gescheiden van de PRO en de PRO AM uit alle kampioenschappen waardoor de World Final is gespreid over vier races. De eerste race voor de AM en Cup rijders zorgde in ieder geval voor heel wat animo en schade. Van de 31 wagens die de start namen vielen er uiteindelijk 11 weg tengevolge van verschillende aanrijdingen en eentje raakte niet tot op de startgrid. De safety car moest viermaal uitrukken. Een van de slachtoffers was William van Deyzen, gisteren nog vice kampioen in de CUP Europe, die in de wagen van Van der Horst Motorsport in de eerste ronde van de baan werd getikt. Ook ploegmaat en team owner Gerard Van der Horst werd hierdoor opghouden en kwam daardoor in een quasi onoverbrugbare 7de positie terecht in de CUP. Uiteindelijk was de winst na een spannende race voor het Duitse duo Wlazik/Scholze terwijl Gerard Van der Horst zich na een schitterende inhaalrace nog naar een onverhoopte overwinning reed in de Lamborghini CUP voor Engelhardt en Edwards die het podium in de CUP vervolledigden. Van Uytsel reed ook een puik resultaat met een 8ste plaats algemeen alsook in de AM klasse.

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Ook geanimeerd was de tweede race van de dag en de eerste van de World Final voor de PRO en de PRO AM rijders. Daarin was er op het einde een schitterend duel tussen Hindman/Agostini en Grenier/Cecotto. Het team van de legendarische motoracer Giacomo Agostini won het pleit terwijl ook in Pro AM een aardig robbertje werd uitgevochten. Het Belgische tandem Lagrange/Vanneste reed een matige kwalificatie met een 20ste starttijd algemeen en vijfde in PRO AM, maar wist zich na een schitterende inhaalrace in de Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini naar de kop te wringen in Pro AM en negende algemeen. Vanneste moest naar het einde toe nog zijn meerdere erkennen in Proto, maar behaalde toch een knap podium voor Chrisal Racing-duo.

De twee resterende races worden op zondag afgewerkt en de cumul van de wedstrijden zal uitsluitsel geven wie de World Final achter zijn naam mag schrijven.

Foto's: Liepert Motorsport - Vincent Wouters - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 18 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World Final.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons