van der Horst

World Final: Lagrange & Vanneste pakken vice World titel in PRO AM

Niels Lagrange - Pieter Vanneste op podium PRO AM World Final
Niels Lagrange - Pieter Vanneste op podium PRO AM World Final
Niels Lagrange en Pieter Vanneste hebben een schitterend weekend achter de rug. Ze pakten nipt naast de derde eindplaats in de Lamborghini Super Trofeo Europe, maar pakten wel de vice titel in de World Final binnen de klasse PRO AM via twee tweede plaatsen.
  • MF Racing
Niels Lagrange en Pieter Vanneste hebben hard moeten vechten afgelopen weekend. Niet minder dan vier kwalificaties en vier races stonden er op het menu en daarin ging het steeds maar crescendo met twee tweede plaatsen en ei zo na de wereldtitel in PRO AM.

Pieter Vanneste & Niels Lagrange
Pieter Vanneste & Niels Lagrange
Het duo vertrok als vierde richting het Italiaanse Imola voor de slotmanche van de Lamborghini Super Trofeo Europe. Een derde plaats zat erin voor de bemanning van de Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini, vooral na twee schitterende races die niet het verwachte resultaat opleverden. Tijdens de eerste race stoomde Pieter op het einde op naar de tweede plaats toen de race werd afgevlagd onder code rood. Daarom werd de uitslag van een ronde eerder gepakt met een teleurstellende vierde plaats als gevolg. Niels van zijn kant lag ook op koers om in de tweede race een tweede plaats weg te kapen tot een lekke band in de laatste ronde opnieuw een schitterend resultaat verknalde.
"We hadden nog naar de derde eindplaats kunnen opschuiven, maar het was ons niet gegund. Ik hoop dat het tijdens de World Final beter verloopt," aldus Niels nog voor de start van de World Final.

Tweemaal werd er gestart vanop de vijfde stek in PRO AM en de tiende startrij algemeen. En tweemaal wisten ze na een schitterende race door te stoten richting podium met twee tweede plaatsen op rij. De winnaars van de eerste race in PRO AM lagen in race 2 lang in vierde stelling, waardoor Niels Lagrange op een bepaald moment virtueel kampioen was. Maar het duo Piscopo/Proto ging in de laatste rond nog voorbij de Nederlander Snoeks waardoor ze genoeg hadden aan een derde plaats voor de titel. Met twee tweede plaatsen mochten Niels en Pieter het zilver in ontvangst nemen en zodoende het seizoen op een schitterende manier afsluiten met een vierde plaats in de Lamborghini Super Trofeo Europe en als vice kampioenen in de World Final. Bij de Pro's was de titel voor Hindman-Agostini in een Lamborghini van Prestige Performance.

Foto's: Niels Lagrange Racing  / Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zondag 19 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World Final.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons