van der Horst

World Motor Sport Council introduceert nieuw Formule 3-kampioenschap

Start GP de Pau Formule 3 2017
Start GP de Pau Formule 3 2017
De kogel is door de kerk; vanaf 2019 worden zowel het huidig FIA F3 European Championship als de GP3 Series vervangen door één nieuwe serie: het internationale FIA Formula 3 Championship. Dat nieuwe Formule 3-kampioenschap zal gepromoot worden door de F1 Group en de wedstrijden worden verreden in het voorprogramma van een tiental Grote Prijzen Formule 1, zoals nu het geval is voor de GP3 Series.
Start GP3 race 2 te Monza
Start GP3 race 2 te Monza
Zo krijgen de toeschouwers van een F1-weekend zowel de Formule 3, de Formule 2 als de Formule 1 voorgeschoteld, wat voor de FIA de top van de piramide van de formulewagenracerij omhelst. De nieuwe Formule 3 wordt net als de Formule 2 een standaardklasse, dat wil zeggen dat er maar één chassisconstructeur, één motorconstructeur, één type versnellingsbak en één bandenmerk zijn toegelaten. Net als in de Formule 1 en de Formule 2, zal de nieuwe Formule 3-wagen uitgerust worden met het Halo-systeem.

Het doel van de FIA is om de kosten drastisch in te perken vergeleken met de huidige Formule 3, waar chassis en motorleverancier vrij zijn. Per weekend staan er twee wedstrijden op het programma zoals nu al gebruikelijk is in de GP3 Series.  

Foto's: FIA F3 European Championship & Georges De Coster

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 11 maart 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons