van der Horst

WRT gaat volgende week in Spanje van start met WTCR-testprogramma

Vincent Vosse
Vincent Vosse
Het Belgische WRT staat andermaal voor een erg druk programma dit seizoen. Naast zijn aanwezigheid in de Blancpain Sprint-, Endurance- en Asia Series, deelname aan de Intercontinental GT Challenge - remember de recente zege in de Bathurst 12H - en wereldwijde partnerships met andere privéteams of -rijders, komt het team uit Baudour nu ook aan de start van het nieuwbakken WTCR. WRT-teambaas Vincent Vosse schat de nieuwe serie zowel sportief als technisch hoog in en kijkt met ongeveinsd ongeduld uit naar de openingsmeeting in Marrakech. "In onze ateliers wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de beide Audi's RS 3 LMS TCR van Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden, volgende week gaat het al richting Spanje voor een eerste test", aldus Vosse tegenover Autosport.be.
Jean-Karl Vernay
Jean-Karl Vernay
"Jean-Karl Vernay rijdt reeds twee jaar bij WRT en bezorgde ons vorig seizoen de titel in de TCR international Series, noem het een logische keuze", vervolgt Vosse. "Dat ook Gordon Shedden dit jaar voor ons rijdt, heeft alles te maken met Rob Huff. Toen we vorig jaar met Rob in zee gingen, wisten we bij voorbaat dat hij niet alle wedstrijden zou kunnen betwisten. Op advies van Rob hebben we voor Shedden gekozen om hem in Dubai te vervangen. Gordon had nog nooit met een TCR-auto gereden, was voorheen ook nooit in Dubai geweest, maar lukte wel meteen de pole. We waren zeer onder de indruk van zijn snelheid, zijn technische feedback ook. Als je driemaal kampioen weet te worden in het hoogst aangeschreven toerwagenkampioenschap (BTCC n.v.d.r.) dan ben je ongetwijfeld een van de beste toerwagenpiloten ter wereld. Omdat Huff zelf voor 2018 andere pistes leek te bewandelen, was Shedden voor ons de voor de hand liggende keuze. Overigens is ook de switch van VW naar Audi logisch als je weet dat we reeds acht jaar met de constructeur uit Ingolstadt samenwerken.

WRT
WRT
Starten met een nieuwe auto in een nieuw kampioenschap dat zowel sportief als technisch niet onderschat mag worden, vormt een heel nieuwe uitdaging. We kozen er dan ook voor ons hierop toe te leggen met twee professionele Audi-fabrieksrijders. Ik zie niet in welke meerwaarde een of meer gentlemen drivers thans voor het team kunnen hebben.

Onze technische equipe bewees succesvol te zijn. Die blijft ongewijzigd met Vernay's ingenieur Elliot Hoffet aan het roer, maar het spreekt voor zich dat we van de constructeur die we vertegenwoordigen alle mogelijke info en steun zullen krijgen om onze opdracht te doen slagen.


Audi Sport - Audi RS 3 LMS TCR
Audi Sport - Audi RS 3 LMS TCR
De wagens staan vandaag nog grotendeels gestript, maar er wordt hard doorgewerkt met het oog op de eerste test volgende week in Spanje. Daar zullen beide Audi's overigens nog steeds in Audi-grijs aantreden. Op de definitieve livrei, waarbij ik alvast kwijt kan dat de in de pers gepubliceerde info niet correct is, blijft het wellicht nog een tiental dagen wachten", aldus Vosse nog.


Foto's: Racing International Photography, Audi Sport, WRT & TCR International SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 22 februari 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons