van der Horst

WRT snelste tijdens eerste testdag ELMS

Team WRT - Oreca 07 LMP2
Team WRT - Oreca 07 LMP2
Team WRT was snelste tijdens de eerste dag van de European Le Mans Series-testen op Circuit Barcelona-Catalunya, voorafgaand aan de seizoensopener van dit weekend. Louis Delétraz klokte een tijd van 1 minuut 33.173 met de Oreca #41 van WRT.
2021 European Le Mans Series
2021 European Le Mans Series
De Zwitserse racer werd gevolgd door zijn teamgenoot Robert Kubica, die maandag de tweede snelste deelnemer was met een tijd van 1 minuut 33.991 in de avondsessie. Deletraz eindigde 1,5 seconde voor de volgende LMP2-inzending, de #26 G-Drive Racing Aurus 01-Oreca bestuurd door Pietro Fittipaldi. Voor de tijden die het WRT-duo neerzette in de avond, schoot de Haas Formule 1-reserverijder naar de top van het klassement met de snelste tijd tijdens de middagsessie, waarmee hij twee tiende sneller was dan Job van Uitert zijn ochtendtijd voor United Autosports.

Duqueine Team eindigde als vierde dankzij de inspanningen van Tristan Gommendy, terwijl het ochtendbod van Van Uitert de #32 Oreca van titelverdediger United Autosports op de vijfde plaats zette. Nicolas Lapierre plaatste Cool Racing op de zesde plaats, voor LMP2-nieuwkomer Racing Team Turkey met Harry Tincknell.

Michelin Le Mans Cup-kampioen Laurents Hörr leidde het testtempo op dag één in de LMP3-klasse aan boord van de Duqueine D08 Nissan van DKR Engineering. De tijd van de Duitser, 1min 39.541, was de enige onder de 1m 40s van de dag en hij leidde uiteindelijk de categorie met bijna zeven tienden van een seconde. De ELMS-kampioen van vorig jaar, Wayne Boyd, werd tweede in een United Autosports Ligier JS P320 Nissan. Joey Alders van Eurointernational en Garett Grist van Team Virage waren respectivelijk derde en vierde.

In de GTE-divisie veroverde Iron Lynx de top drie met zijn trio Ferrari 488 GTE Evos. Miguel Molina, FIA-rijder in de FIA ​​World Endurance Championship, leidde de groep met 1min 43.789. Tweede was Paolo Ruberti, met als derde Michelle Gatting.

Foto: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in European Le Mans Series op dinsdag 13 april 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons