van der Horst

Meer details bekend over nieuwe ETCR-concept

CUPRA e-Racer
CUPRA e-Racer
WSC Technology Ltd., het bedrijf achter het recent aangekondigde ETCR-concept maakte van de voorstelling van de nieuwe CUPRA e-Racer op het Autosalon van Genève gebruik om enkele details over het opzet vrij te geven.
  • Dreamdrive
CUPRA e-Racer
CUPRA e-Racer
  WSC Technology zal een ETCR-pakket, samengesteld uit de elektrische motor van 300kW (met pieken tot 500 kw /680PK bij 12000 t/m), overbrenging (op de achterwielen), stroomwisselaar en 450 kg zware batterij (65 kWh 800V) ter beschikking stellen. Het geheel kan worden ingebouwd in het chassis van verscheidene merken, waaronder vanzelfsprekend de huidige TCR-wagens met vier of vijf deuren. Het hele opzet gaat hand in hand met de bouw van de CUPRA e-racer, de eerste wagen die volledig beantwoordt aan het E TCR-technisch reglement. Naar verluidt haalt ie een topsnelheid van 270 km/u en spurt hij van 0-100km/u in 3,2 seconden en van 0-200km/u in 8,2 seconden.

E TCR
E TCR
Waarom ETCR? De WSC Group ervaart een zekere verantwoordelijkheid naar de toerwagenscène toe en kan dan ook niet voorbijgaan aan de trend om nieuwe technologieën te ontwikkelen. We zullen dezelfde technische principes hanteren die van TCR een succes hebben gemaakt, met de bedoeling een platform voor deze nieuwe configuratie te creëren” licht WSC-baas Marcello Lotti het nieuwe opzet toe.

CUPRA e-Racer
CUPRA e-Racer
CUPRA-directeur Jaime Puig, tevens de patron van CUPRA Racing dat alle raceactiviteiten van SEAT Sport overneemt was vanzelfsprekend van de partij bij de voorstelling van 'zijn' CUPRA e-racer op het Autosalon van Genève. “Het was een hele uitdaging om een heel nieuwe wagen met dito technologie te ontwikkelen. We zochten buitenhuis dan wel gespecialiseerde hulp maar we zijn fier dat het hele project bij CUPRA Racing werd gerealiseerd. Fier ook over de pioniersrol die we vertolken binnen dit ETCR-concept, wat eerder ook al het geval was bij de lancering van de SEAT Leon TCR. ETCR is revolutionair en daagt de hele motorsportgemeenschap uit om de toerwagenracerij compleet opnieuw uit te vinden” aldus de Spanjaard.

​Foto's: WSC Ltd.



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 6 maart 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons