van der Horst

WTCC-sprokkels

a5997dc2a2459d8b6341534cd4de048b1a539bbd.jpg
De World Motor Sport Council vergaderde vandaag in Genève, waarbij ook het FIA World Touring Car Championship in the picture kwam. Naast het voorlopig opbergen van de WTCC2-plannen onderging ook de kalender alweer enkele wijzigingen, er zijn nog zekerheden.
Tijdens zijn vergadering eind november vorig jaar werd voorgesteld om een WTCC2-categorie in het leven te roepen om het ietwat magere TC1-veld meer te stofferen. Nu blijkt dat er toch zestien TC1-wagens aan de start zullen staan - de startlijst waarop momenteel dertien namen prijken  wordt op 14 maart bekendgemaakt - werd het idee afgevoerd. Zo'n B-klasse kon overigens in het verleden ook al niet teveel enthousiasme losweken. Het heet dat Promotor Eurosport Events en de Touring Car Commission zich thans ten volle op de TC1-klasse kunnen focussen.

Dat de WTCC-meeting dit jaar niet op het Shanghai International Circuit, zoals bij het vrijgeven van de kalender was vastgelegd, zou doorgaan, was al een tijdje geweten. Vandaag bevestigde de Council dat de Chinese meeting op vraag van de promotor op het nieuwe Ningbo International Speedpark-circuitzo'n 180 kmten zuiden van Shanghai zal worden verreden. De omloop moet wel nog worden tweemaal geïnspecteerd vooral te gehomologeerd te kunnen worden. De datum blijft ongewijzigd.

Dat een WTCC-kalender nooit definitief mag worden genoemd blijkt nog maar eens uit de nieuwe datum die voor de Argentijnse manche naar voor wordt geschoven. Beide races op de Termas de Rio Hondo-omloop staan niet langer gepland op 6 augustus maar op 16 juli, van zodra het nieuwe commercieel akkoord tussen de promotor ent de Argentijnse autoriteiten is getekend.

Tot slot wil de FIA een toerwagenkader opzetten, gebaseerd op regionale kampioenschappen die men in elke regio zoekt te promoten. Dit framework moet een belangrijke rol spelen bij het realiseren van een  toerwagenpyramide met wereld-, regionale- en nationale niveau's.

Foto: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Championship op donderdag 9 maart 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons