van der Horst

WTCR en Japanse Super Formula samen aan de bak in Suzuka

Suzuka International Racing Circuit
Suzuka International Racing Circuit
WTCR en het Japanse Super Formula slaan eind oktober de handen in elkaar. Beide kampioenschappen gaan eenmalig samen racen in Suzuka tijdens het weekend van 26 op 28 oktober, een buitenkans voor de Japanse autosportfans om beide series aan het werk te zien.
Suzuka was van 2011 tot 2014 reeds de vaste stek voor de WTCC-karavaan, maar recent fungeerde het Twin Ring Motegi-circuit meermaals als decor voor het toerwagenwereldkampioenschap.
Waar het Super Formula-kampioenschap eind oktober in Suzuka de finaleraces betwist, staat voor de deelnemers aan de WTCR-wereldcup naderhand nog de seizoenafsluiter in de straten van Macau op het programma.

"Als promotor van het FIM Endurance World Championship werken we tijdens het erg succesrijke Suzuka 8 Hours-weekend reeds nauw samen met de mensen in Suzuka. We zijn dan ook blij onze samenwerking te kunnen uitbreiden en het WTCR naar deze iconische omloop te kunnen brengen" aldus WTCR-promotor François Ribeiro.

Akira Kurashita, President of Japan Race Promotion, de organisator van de Super Formula-serie, is Eurosport Events en Mobilityland dankbaar om dit opzet mogelijk te hebben gemaakt,  "een unieke kans voor de Japanse fans om deze twee totaal verschillende raceklassen terzelfdertijd aan het werk te zien en een fantastisch weekend te beleven" heet het.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 1 februari 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons