van der Horst

Xavier Maassen mikt op titel bij comeback - 24H Zolder op de planning

Xavier Maassen - DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup
Xavier Maassen - DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup
Gisteravond onthulde Xavier Maassen op een niet-alledaagse persvoorstelling in het nagelnieuwe Porsche Centrum Maastricht zijn strijdwapen voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2017. De Nederlander maakt dit seizoen zijn comeback, nadat hij afgelopen jaar niet aan de start kwam. Net als in 2014, toen hij de titel in de snelste merkencup van de Benelux veroverde, opteert Maassen voor een Porsche uit de ateliers van het Belgische DVB Racing. Aan ambities ontbreekt het de Lanakenaar niet, hij mikt op niets minder dan de titel; geen sinecure in een kampioenschap dat de laatste jaren enkel aan uitstraling won...
Xavier Maassen
Xavier Maassen
"2016 was misschien wel het drukste seizoen uit mijn carrière; met als bonus op het einde van het jaar de Asian Le Mans Series met McLaren", blikt een breed lachende Xavier Maassen terug. "2017 wordt anders; we hebben gewerkt aan een nieuw programma in de ADAC GT, maar de puzzel moet passen. De onderhandelingen verliepen niet vlot, zeer moeizaam zelfs, en via een gesprek met Rudi Penders ben ik dan opnieuw in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux beland. Als ex-kampioen moet ik gewoon opnieuw mikken op de titel, al weet ik dat de concurrentie niet mals zal zijn."

Xavier Maassen
Xavier Maassen
"Qua concurrentie kijk ik onder andere richting regerend kampioen Dylan Derdaele, maar er zijn ook een aantal nieuwe namen; jonge kerels die naar wat ik hoor over heel wat snelheid beschikken. Het is dus moeilijk inschatten hoe zij gaan presteren, maar dat het niet eenvoudig zal worden, daar ben ik me bewust van. Qua ambities wil ik dit seizoen ook minstens één grote 24H-wedstrijd doen. Of dat de 24H van Spa of de 24H van Zolder wordt, valt nog af te wachten. We kijken naar wat mogelijk is, zeker voor Zolder. Budgettair is het echter niet eenvoudig, we hebben ook een aantal partners verloren, maar ik vind het leuk om mijn passie te blijven delen met mensen. Om als Pro actief te zijn, moet je echter op alle vlakken een Pro zijn. Vandaar dat we ook trachten van deze presentatie iets speciaals te maken", licht Maassen toe. Tijdens de avond zou de Nederlander het aanwezige publiek verrassen met een korte demo van de wagen op de openbare weg.

Xavier Maassen - DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup
Xavier Maassen - DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup
"Zij die de wagen goed bekijken, zullen zien dat er op de zijflank nog flink wat vrije ruimte over is. We gaan trachten om elke wedstrijd een andere partner als hoofdsponsor naar voor te schuiven. Voorlopig siert de publiciteit van de ALS vereniging nog de wagen. Als ambassadeur voor Stichting ALS Nederland tracht ik deze verschrikkelijke ziekte mee onder de aandacht te brengen. Ik ben trots dat ik ambassadeur ben van deze vereniging en als we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de bewustmaking rond deze ziekte, is dat enkel maar positief."
 

Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 27 april 2017.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons