van der Horst

Xavier Maassen naast Dylan Derdaele en Kenneth Heyer bij Belgium Racing

Belgium Racing - Porsche 997 GT3-R
Belgium Racing - Porsche 997 GT3-R
Belgium Racing, het Limburgse team van bezieler Patric Derdaele, kende vorig jaar een schitterend seizoen met ondermeer de BRCC titel in de Klasse GT Cup en winst in de 24 Uren van Zolder. Noodgedwongen verandert Belgium Racing het geweer van schouder en gooit nu definitief twee Porsches in de strijd. Een 997 GT3-R in de Klasse GT Pro Evo en een 991 Supercup in de Klasse GT Cup. De trio’s die deze nieuwkomers in de BRCC zullen bemannen zijn enerzijds Dylan Derdaele - Kenneth Heyer - Xavier Maassen en anderzijds Bart Van Haeren - Yannick Hoogaars en een nog te bepalen derde piloot.
Patric Derdaele - Belgium Racing
Patric Derdaele - Belgium Racing
Patric Derdaele: “Ik had het liever anders gezien. Als je vorig seizoen zag hoe de GT Cup met de verschillende Porsches 997 Cup en de Ferrari’s 458 Challenge evolueerde richting een knap kampioenschap, dan kon dit perfect de hoofdklasse worden van de BRCC, aangevuld met GT3-wagens van een vorige generatie. Dan bleef het voor de meeste partijen betaalbaar en dan waren we vertrokken met een reglement voor een lange periode. Maar de organisatoren hadden een andere mening en trokken vol de GT3-kaart in de hoogste Klasse. Bovendien wordt de cumul van de punten overboord gegooid, waardoor we onze mooie derde plaats algemeen met een GT Cup ook niet meer kunnen verdedigen. Nog eens een jaar met Dylan en Kenneth strijden voor de titel in de GT Cup is niet aan ons besteed, want deze rijders hebben daar niets meer te bewijzen. Bovendien sta je dan ergens op een anonieme startplaats achter de GT3 wagens en voor onze sponsors is dat ook niet interessant. We wonnen vorig seizoen vijf van de zes wedstrijden in GT Cup en werden derde algemeen in het eindklassement. Beter scoren is utopisch. Zodoende hebben we dan maar besloten om te elfder ure ook een GT3 aan te schaffen, wat budgettair geen eenvoudige opdracht was gezien we deze beslissing vrij laat moesten nemen. Ik ben dus niet echt gelukkig met de gang van zaken inzake de toegelaten wagens, maar als we vooruitgang willen boeken moeten we mee met de rest. En nu we deze investering hebben gedaan, gaan we dan ook resoluut voor de titel. Vandaar dat we dan ook met Dylan, Kenneth en Xavier een toptrio in huis hebben om dit te realiseren. De komst van Xavier en zijn grote ervaring met deze wagen zal ons geen windeieren opleveren”.

Belgium Racing - Porsche 991 Supercup
Belgium Racing - Porsche 991 Supercup
Dylan Derdaele: “De Porsche 997 GT3-R is geen onbekende wagen voor mij. Ik reed in 2012 de Blancpain Endurance Series met een GT3-R van ProSpeed Competition en deed zodoende de nodige ervaring op. Ook Xavier Maassen kent de wagen door en door waardoor we goed bewapend aan de aftrap komen. Ik voelde meteen de GT3-R sneller was geworden door de aerodynamische evolutie en het feit dat de wagen nu ook breder staat tegenover 2012. Ik heb er alle vertrouwen in en sta te popelen om samen met Kenneth en Xavier van start te gaan”.  

Patric Derdaele: “Ook in de GT Cup willen we uiteraard onze titel verdedigen en daarvoor gooien we een Porsche 991 Supercup in de strijd voor youngsters Bart Van Haeren en Yannick Hoogaars. We zijn nog dringend op zoek naar een derde piloot om dit duo te vergezellen. Hoogaars zal de tweede wedstrijd in Dijon niet rijden en wordt eenmalig vervangen door Christophe Corten”.  

Verder beschikt Belgium Racing ook nog over de 997 Cup waarmee het team vorig seizoen de titel pakte in de GT Cup en de zege binnen haalde tijdens de 24 Hours of Zolder. Deze wagen blijft voorlopig op stal en mogelijk zal Dylan Derdaele er enkele wedstrijden mee betwisten in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux omdat er binnen deze Cup voorlopig nog geen plaats is voor de 991 Supercup.

Een van de vele hoogtepunten voor Belgium Racing komend seizoen is uiteraard de 24 Hours of Zolder waarin het Limburgse team zijn knappe overwinning van vorig seizoen wil over doen. Het is echter nog niet duidelijk met welke Porsche, de 997 of de 991 Supercup. Dit heeft uiteraard veel te maken met de betrouwbaarheid gezien tot hiertoe nog geen enkele 991 een etmaalrace achter de kiezen heeft.  

Belgium Racing - Corvette GT3
Belgium Racing - Corvette GT3
En last but not least zal Dylan Derdaele samen met Dennis Retera ook aan de aftrap komen van de International GT Open in een Corvette Z06.R GT3 van V8 Racing Team. De opdracht luidt hier om te trachten de titel te pakken in GTS voor GT3-wagens en een zo hoog mogelijk klassement algemeen.
Verder zullen de wagens en de piloten niet langer de kleuren van MOMO dragen, maar worden ze getooid door Speedwear.

Patric Derdaele: “Als zakenlui onder elkaar is voor mij een gegeven woord heilig. Tot en met de persdag heeft MOMO ons steun beloofd. En nadien hebben ze de bruggen opgeblazen. Niet netjes”.

Belgium Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 22 april 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons