van der Horst

Yann Ehrlacher maakt WTCC-debuut met privé gerunde RC Motorsport Lada Vesta

Yann Ehrlacher
Yann Ehrlacher
Het officiële Lada Sport Rosneft-team mag eind vorig jaar dan wel zijn ontbonden, de Lada Vesta's van het Frans-Russische team vinden we ook in 2017 in de WTCC-paddock terug. Vrijdag raakte bekend dat de 20-jarige Yann Ehrlacher, neef van viervoudig WTCC-kampioen Yvan Muller, in de serie debuteert aan het stuur van een door RC Motorsport gerunde Lada Vesta TC1.
Moeder Cathy Muller op het WK Karting Nijvel '80
Moeder Cathy Muller op het WK Karting Nijvel '80
“Dit is een ongelooflijke opportuniteit voor me, ik geloof nauwelijks dat het waar is" aldus Ehrlacher wiens moeder Cathy Muller in de jaren 80 naam en faam maakte in karting en in de eenzitterij. De youngster die dit seizoen naast het WTCC met  Yvan Muller Racing ook in ELMS aktief blijft, maakte tijdens een test vandaag op Magny Cours naar verluidt indruk. "Ik ben onder de indruk van de auto. Uiteraard heb ik nog veel te leren maar ik weet dat het team heel wat WTCC-ervaring in huis heeft."

Met RC Motorsport dat net als het ter ziele gegane Lada-fabrieksteam zijn basis in Magny Cours heeft, krijgt de serie van François Ribeiro er een nieuw team bij. Het Franse team, samengesteld uit ex-Lada Sport Rosneft-personeel zet dit seizoen nog een tweede Lada in voor een professionele rijder wiens naam later bekend wordt gemaakt; wellicht gaat het 'em om Gabriele Tarquini; de Italiaan die zonder WTCC-stuur dreigt te vallen is zoals men weet reeds maanden druk met een mogelijk Lada privéopzet.

 
Yann Ehrlacher - Lada Vesta TC1
Yann Ehrlacher - Lada Vesta TC1
Ehrlacher die deze zomer  21 wordt reed nooit karting vooraleer hij anno 2014 voor zijn debuut op circuit  met het team van zijn oom Yvan Muller meteen kampioen werd in het Mitjet Tweeliter-kampioenschap. Een jaar later wordt hij eveneens met Yvan Muller Racing Frans Supertourisme-kampioen. Vorig jaar maakte de jonge Elzasser zijn debuut in de European Le Mans Series waarin hij met een Ligier JS P3-Nissan een overwinning liet optekenen.

Ehrlacher zal net als zijn roemruchte oom het nummer 68 op zijn Lada Vesta arboreren.

Foto's: FIA WTCC en Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 10 maart 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons