van der Horst

Yann Ehrlacher vervoegt Esteban Guerrieri bij Münnich Motorsport

Yann Ehrlacher - Münnich Motorsport
Yann Ehrlacher - Münnich Motorsport
Yann Ehrlacher, de 21-jarige neef van meervoudig WTCC-wereldkampioen Yvan Muller, gaat met ALL-INKL.com Münnich Motorsport aan de slag in het FIA WTCR by Oscaro. Net als teamgenoot Esteban Guerrieri die reeds eerder bij het Duitse team tekende, zal ook de jonge Elzasser een nieuwe Honda Civic voorrijden.
ALL-INKL.COM Münnich Motorsport
ALL-INKL.COM Münnich Motorsport
Ehrlacher, de zoon van eenzitterrijdster Cathy Muller, is opgetogen zijn toerwagencarrière te kunnen voortzetten. “Nadat ik vorig jaar het WTCC had betwist, had ik me uiteraard als doel gesteld om dit jaar aan de start van het nieuwe WTCR te staan. Ik ben erg blij dat Münnich Motorsport voor mij heeft gekozen, het is een prima team met heel wat ervaring, in het bijzonder in de toerwagenracerij. Samen vormen we een prima package en de verwachtingen zijn dan ook hoog. Er is meer druk dan vorig jaar en de competitie zal hard zijn, maar ik wil mezelf wel tot de titelkandidaten rekenen. Racen tegen mijn oom wordt iets bijzonders. Hij is de beste toerwagenpiloot ter wereld en mijn inspiratie. Ik kijk ernaar uit om samen met hem dezelfde startgrid te delen.”

Dominik Greiner
Dominik Greiner
Dominik Greiner, Team Manager van ALL-INKL.com Münnich Motorsport, gaf toe dat het geen makkelijke keuze was. “We hadden vanzelfsprekend verschillende rijders op onze lijst staan (het team ging naar verluidt met verschillende rijders testen, onder wie naar verluidt ook Christian Vietoris, nvdr.) maar ik heb het gevoel dat we met Yann over de best mogelijke keuze beschikken. Hij is een erg getalenteerde, snelle en gemotiveerde rijder die via zijn moeder en zijn oom reeds een hele scholing achter zich heeft. Vorig jaar realiseerde hij al enkele prima prestaties en ik hoop dat hij in 2018 op deze weg verder gaat. Yann en Esteban werken inmiddels reeds professioneel als teammaats samen en we mikken voor beiden dan ook op een sterk seizoen.”

​Ehrlacher debuteerde vorig jaar in het WTCC bij RC Motorsport. Aan het stuur van een Lada Vesta reed hij naar drie podiums, waaronder één zege, en eindigde hij het kampioenschap als tiende.
Hoewel nog niet bevestigd, wordt aangenomen dat ook teameigenaar René Münnich zelf een derde Honda Civic zal bemannen.

​Foto: FIA WTCR en Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 4 maart 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons