van der Horst

Yifei Ye bevestigd bij Hertz Team JOTA

Yifei Ye
Yifei Ye
Tijdens de Porsche Asia-Pacific Night of Champions, kwam men met groot nieuws. Yifei Ye, piloot uit deze regio, zal namelijk deel uitmaken van de equipe Hertz Team JOTA. Dat team zet namelijk vanaf volgend seizoen een Porsche 963 in en de Chinese piloot is de eerste rijder die bevestigd wordt.
De carrière van Ye is sinds vorig jaar in een stroomversnelling geraakt. Nadat hij met G-Drive Racing nog de titel in de Asian Le Mans pakte, was hij ook één van de drie rijders bij Team WRT die de eindoverwinning behaalden in de European Le Mans Series. Hiermee is hij de eerste Chinees die de eindzege in beide kampioenschappen op zijn naam schreef en bovenal ook de eerste persoon die beide kampioenschappen won in hetzelfde jaar. Het leverde hem een fabriekszitje bij Porsche op en het was dus niet de vraag of hij in de nieuwe LMDh ging rijden, maar wanneer.

Jota - Oreca 07 - Gibson
Jota - Oreca 07 - Gibson
Dat werd nu tijdens de Porsche Asia-Pacific Night of Champions bevestigd als rijder. Hoewel zijn naam als eerste op de lijst staat bij Hertz Team JOTA, zal hij vermoedelijk het stuur delen met António Félix da Costa en Will Stevens. Beide piloten zijn al langer verbonden aan het Britse team en het feit dat de Portugees in het tussenseizoen de overstap maakte naar het fabrieksteam van Porsche in de Formule E en Stevens zich terugtrok bij Wayne Taylor Racing in IMSA, helpt alleen maar om deze vermoedens te bevestigen. Overigens liet JOTA al weten dat het naast de Porsche 963 ook nog een LMP2 zal inzetten voor het komende seizoen.

Foto's: Georges de Coster - Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zaterdag 12 november 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons