van der Horst

Ypres Rally: Dubbel podium voor Tom Rensonnet en Renaud Herman

Tom Rensonnet en Renaud Herman reden na afloop van Renties Ypres Rally Belgium tevreden over het finishpodium. Beter nog, in de Clio Trophy Belgium wisten ze met hun Renault Clio beslag te leggen op een derde plaats (vrijdagavond) en een tweede plaats (zondag). Gedurende de hele rally in de Westhoek en de Ardennen wist het duo gestaag het tempo te verhogen en alle valstrikken te vermijden. Op de slotdag wisten ze in hun categorie zelfs nog drie van de vier snelste tijden te laten optekenen.
Een eerste rally op het hoogste niveau afwerken, dat is voor niemand makkelijk. Al zeker niet als men over weinig ervaring beschikt. Toch was dat dit weekend de opdracht voor Tom Rensonnet. De rijder van het RACB National Team trok zich op het lastige parcours van de Renties Ypres Rally Belgium en in de hoogstaande WRC-omgeving meer dan behoorlijk uit de slag. Uitstekend bijgestaan door Renaud Herman, die voor de vierde keer aan de start stond van de Belgische rallyklassieker, parkeerde de rijder van de zwart-geel-rode Clio zijn bolide op de 31ste plaats algemeen in het gesloten wagenpark in Francorchamps.

Ondanks een parcours waar elke fout onmiddellijk wordt afgestraft bleek de Renault Clio na 20 chronoritten en 952 kilometer nog in perfecte staat.

“Ik ben in de wolken dat we de alle doelen die we ons voor de start hadden gesteld hebben vervuld”, stelde Tom Rensonnet aan de finish. “In deze lange wedstrijd werden er in het kader van de Clio Trophy twee wedstrijden georganiseerd. De eerste eindstand werd opgemaakt na de chronoritten van vrijdag, de tweede op basis van de 12 KP’s van zaterdag en zondag. Bij de eerste manche finishten we als derde, in de tweede als tweede.” “Tom heeft zich de hele wedstrijd helemaal op zijn taak toegelegd”, benadrukte corijder Renaud. “Hij bleef de hele geconcentreerd, en wist gestaag het tempo te verhogen. Zelfs in chronoritten die onze tegenstanders veel beter kenden moest hij maar een paar seconden toegeven. En de absoluut beste vaststelling is dat we geen enkele fout maakten. Niet de minste schuiver, geen enkele lekke band.”

“Op zondag, toen de rally zo goed als voor mijn deur passeerde, hebben we iets meer doorgeduwd”, legde Tom Rensonnet. “Misschien door de vele aanmoedigingen, jawel. Op de vier chronoritten zetten we drie keer de snelste tijd in de categorie neer. Echt schitterend om je voor je familie en vrienden van je beste kant te laten zien, zeker als er duizenden fans langs de kant van het parcours staan.”

Redenen genoeg dus om in volle vertrouwen richting de volgende manche, de Omloop van Vlaanderen in Roeselare, te trekken.

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 15 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons