van der Horst

Ypres Rally: Een eerste zege voor Cracco in BRC

Pieter-Jan-Michiel Cracco - Skoda Fabia
Pieter-Jan-Michiel Cracco - Skoda Fabia
Pieter-Jan-Michiel Cracco heeft samen met zijn co-rijder Jasper Vermeulen een eerste overwinning behaald in het BRC. Hij was aan de finish van de Ypres Rally sneller dan Vincent Verschueren en Sébastien Bédoret. Ghislain de Mévius blijft leider in het BRC.
  • Hamofa Performance
Ietwat in de schaduw van het WRC was er afgelopen weekend ook de tweede manche van het Belgische rallykampioenschap. De rally ging van start zonder Adrian Fernémont en Niels Reynvoet die beiden forfait gaven. 

Davy Vanneste (Citroën) startte furieus met twee snelste tijden die hem in geen tijd een bonus opleverden van elf seconden op Kris Princen (Citroën). Vanneste was sneller zelfs sneller dan de mannen in WRC2 en WRC3, met kleppers als Teemu Suninen en Nikolay Gryazin aan de start. De West-Vlaming ging echter op de derde proef in de fout en besloot zijn openingsdag in een gracht. 

Vincent Verschueren (VW) profiteerde en mocht even proeven van de leiding, maar hij moest die even snel terug afgeven aan Sébastien Bédoret (Skoda). Zonder echt uit te halen wist de pupil van Skoda zijn voorsprong met mondjesmaat te vergroten. Bédoret mocht als leider gaan slapen met een voorgift van een vijftal tellen op PJM Cracco (Skoda) die toen al in het goede ritme zat en 12.5 seconden op Kris Princen. Vincent Verschueren werd teruggeslagen aan het einde van de dag. Hij tikte aan als vierde vrijdagavond.

Bédoret opende zaterdag met drie snelste tijden op rij en nam afstand van Cracco en Verschueren die profiteerde van een lekke band bij Princen. Ook na de middag kon hij zijn voorsprong uitdiepen zonder één snelste tijd, maar dat was niet meer nodig.

Bédoret leek dan ook weg naar winst maar op de slotdag in Spa kende hij mechanische problemen met de aandrijving waardoor hij de slotproeven moest afwerken met een tweewielaangedreven wagen. Cracco ging op die manier vlot voorbij zijn merkgenoot en mocht op het hoogste schavot eindelijk proeven van de overwinning. We hebben het ganse weekend ons eigen ritme gereden, zonder veel naar de stand te kijken. ik had nooit gedacht mee te doen voor de zege. Maar, net zoals in de South Belgian Rally, draaiden we meteen mee vooraan," aldus een ontroerde Pieter-Jan Michiel. "Hier zou papa trots op geweest zijn." Verschueren werd tweede, Bédoret uiteindelijk derde. Bernd Casier (Ford) en Ghislain de Mévius (Skoda) rondden de top vijf af. De Mévius, die ziek was, blijft leider in het BRC. Grégoire Munster (Hyundai), een van de snelste mannen in de wedstrijd, won nog de powerstage. Munster had zonder zijn schuiver op vrijdagavond meegedaan voor winst.

Bij de Clio's was er dubbele winst voor Gilles Pyck.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 16 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons