van der Horst

Zandvoort: Maxime Martin: “Ik moet nog een paar tienden weten te vinden”

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Dit weekend wordt in Zandvoort de voorlaatste manche van de DTM afgewerkt. Op een omloop waar hij nog maar zelden reed zal Maxime Martin een groot deel van zijn tijd moeten besteden aan het onder de knie krijgen van het circuit. De vertegenwoordiger van het RACB National Team hoopt trouwens dat de weersomstandigheden geen roet in het eten zullen gooien.
Oorspronkelijk had de DTM een exotische uitstap voorzien voor deze voorlaatste manche van het seizoen, maar Kanton werd uiteindelijke vervangen door Zandvoort. Zoveel te beter voor de talrijke supporters van Maxime Martin, want de Nederlandse omloop ligt slechts op iets meer dan 200 km. van Brussel.

Dat betekent echter niet dat de vertegenwoordiger van het RACB National Team al heel wat op het duinencircuit in actie. “Ik heb hier nog maar één keer gereden, tijdens een ADAC GT Masters-meeting”, stelt Maxime. “Met als gevolg dat ik een groot deel van het weekend zal moeten besteden aan het leren van het parcours met mijn BMW M4. Ik vertoef nog altijd in een leerfase. Ik moet links en rechts nog een paar tienden weten te vinden. Ik hoop dat de weersomstandigheden de timing van de meeting niet overhoop zullen gooien, zoals recent op de Lausitzring het geval was.”

En mochten de hemelsluizen dan toch opengaan, dan zal Maxime er het beste van maken. “Wie in lastige omstandigheden een omloop moet leren kennen, leert sneller. Zeker als het om het bandenverbruik gaat”, lacht de Brusselaar. “Eén ding is zeker: sfeer zal er zijn! Het Nederlandse publiek houdt wel van gespierd racen. Over het algemeen komt hier heel wat publiek opdagen. Het tracé in Zandvoort is heel technisch, veel uitloopstroken zijn er niet. En omdat de zee wel heel dichtbij is, ligt er ook dikwijls een fijn laagje zand op het asfalt. Dat maakt het allemaal nog wat lastiger…”

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 26 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Park Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons