van der Horst

Zandvoort: Rast op pole in uitgestelde tweede kwalificatiesessie

Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Nadat hevige regenval er gisterenavond voor zorgde dat de tweede kwalificatiesessie moest worden uitgesteld, kwamen de 25 deelnemers van de ADAC GT Masters vanochtend om 9 uur per uitzondering in actie om de grid voor race 2 op zondag te bepalen. Ook vanmorgen lag het duinen circuit er nat bij, maar waren de omstandigheden nog goed genoeg om in actie te komen. Uiteindelijk was het kampioenschapsleider René Rast die met Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra GT3 #10 de snelste chrono op de tabellen zette in 1:50.734, amper 0.026s voor teamgenoot Nicki Thiim in de Audi #11, die twee weken geleden in Oschersleben nog een zeer zware crash meemaakte.
Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
De Team Schubert Schübert BMW Z4 GT3 #19 van Dominik Baumann (+0.185s) en de Schütz Motorsport Porsche #3 van thuisrijder Jaap van Lagen vatten de race morgen aan van op de tweede startrij. Markus Winkelhock maakte het feest voor Abt Racing compleet door ook zijn Audi in de voorste gelederen te kwalificeren op P5, net voor Jeroen Bleekemolen in zesde stelling (Callaway Corvette), die desondanks kampte met problemen aan de versnellingsbak.

--- UITSLAG ADAC GT MASTER Q2 ZANDVOORT (pdf) ---

Foto's: ADAC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 10 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons