van der Horst

Zandvoort: Rockenfeller klopt Wittmann voor de pole (update)

Mike Rockenfeller - Audi
Mike Rockenfeller - Audi
Mike Rockenfeller heeft in een felbevochten kwalificatie de pole veroverd voor de DTM-race van morgen. In nazomerse omstandigheden realiseerde de kampioen van vorig jaar een 1:30.713, meteen een nieuw record voor een DTM-bolide op het duinencircuit. Kersvers kampioen Marco Wittmann rustte ondanks de titel reeds veilig te hebben gesteld niet op zijn lauweren en zette Rockenfeller onder druk in de beslissende Q3-sessie, en strandde uiteindelijk op een luttele 0.026s. Maxime Martin kwam niet verder dan de zeventiende chrono.
Zandvoort: De actie op zaterdag in beeld gebracht (2)
Wittmann onderscheidde zich wederom door als enige BMW-rijder mee te dingen naar de pole, Martin Tomczyk stootte ook door naar Q3 maar kwam niet verder dan de achtste en laatste tijd in de sessie. Audi kende een topdag in de duinen en was met vijf wagens dominant aanwezig in Q3, enkel Wittmann kon een volledige Audi top vijf verhinderen, met achter hem Edoardo Mortara, Mattias Ekström, Jamie Green en Nico Muller. 
 
Maxime Martin - BMW
Maxime Martin - BMW
Audi-rijders Mortara, Ekstrom en Rockenfeller doen daarmee ook een goede zaak in de strijd voor de tweede plaats in het kampioenschap, aangezien Christian Vietoris, hun voornaamste uitdager, niet verder kwam dan een teleurstellende achttiende chrono. Lausitzring-winnaar Pascal Werhlein realiseerde de zevende tijd. Joey Hand was vandaag de beste rijder uit het Mechelse RBM-kamp, en miste met de negende chrono in de middelste sessie maar nipt Q3. Teamgenoot Augusto Farfus, vorig jaar nog winnaar hier op Zandvoort, kende een off-day en zal de race morgen aanvatten vanaf de voorlaatste rij (P20).

UPDATE: Twee rijders werden na afloop van de kwalificaties bedacht met een gridstraf voor de race van morgen. Mattias Ekström hinderde Gary Paffet in Q1 en werd door de stewards 5 plaatsen naar achter verwezen op de grid, terwijl Edoardo Mortara al zijn tijden geannuleerd zag en helemaal achteraan het veld zal starten wegens een onregelmatigheid aan zijn wagen.

--- Uitslag kwalificatie DTM Zandvoort 2014 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Vincent Wouters
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 27 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Park Zandvoort.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons