van der Horst

Zandvoort: Van Lagen en Estre (Porsche) winnen in regenrace

Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Jaap van Lagen en Kevin Estre hebben de eerste ADAC GT Masters race van het weekend op Zandvoort gewonnen, verreden in bar slechte weersomstandigheden. McLaren fabrieksrijder Estre die dit weekend Christian Engelhart (Porsche Supercup) vervangt, had zich als tweede gekwalificeerd en kwam na enkele bochten al aan de leiding te liggen om vervolgens een voorsprong uit te bouwen van goed 17 seconden voor de pitstops. Polesitter Robert Renauer (Herberth Porsche) bood nog wat weerwerk bij de start maar spinde zijn wagen uiteindelijk bij het uitkomen van de Hugenholtzbocht. De achtervolging werd vervolgens geleid door een trio Audi’s.
  • St. Paul
Jaap van Lagen nam in de gietende regen het stuur over van Estre en deed wat er van hem verwacht werd. De thuisrijder nam geen risico’s meer en zag zijn voorsprong in de slotronden nog slinken naar een nog steeds comfortabele 9 seconden op de Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra GT3 van Markus Winkelhock. Het podium werd vervolledigd door de zusterwagen van René Rast en revelatie Kelvin van der Linden. De Schübert BMW Z4 GT3 van Dominik Baumann en Claudia Hürtgen die startte van op P18 (!) kon zich tussen de Audi’s mengen en tikte als vierde aan, voor alweer de derde Abt Audi (Thiim/Hamprecht) op P5 en het MS Motorsport exemplaar van Stöll/Dobitsch. Ondanks de zware regenval en diverse spins maakte de safety car geen enkele keer zijn opwachting, een opmerkelijke vaststelling.

--- UITSLAG ADAC GT MASTERS ZANDVOORT RACE 1 (pdf) ---

Foto: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 10 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons