van der Horst

Zandvoort: Félix da Costa pakt debuutzege - Farfus en RBM tweede

Farfus - da Costa - Spengler
Farfus - da Costa - Spengler
Antonio Félix da Costa pakte vandaag in Zandvoort zijn allereerste DTM-zege, nadat hij eerder op de dag ook al de pole veroverd had. Augusto Farfus versloeg merkgenoot Bruno Spengler voor de tweede plaats dankzij een perfecte pitstop van het Mechelse RBM-team, dat meteen hun eerste podium van het seizoen mocht vieren. Maxime Martin kende van zijn kant dan weer heel wat pech.
Start DTM Zandvoort zondagrace
Start DTM Zandvoort zondagrace
Bij de start behield Red Bull-rijder da Costa de leiding, voor merkgenoten Spengler, Farfus en Wittmann. Martin, als elfde gestart, kwam meteen bij het begin van de tweede ronde al in de problemen. Hij kreeg bij het uitsturen van de Tarzanbocht een tik van de Audi van Adrien Tambay, onze landgenoot moest daardoor heel breed uit de bocht komen, door het grind, en zakte zo vroeg in de race terug naar de laatste plaats.

Een duidelijk tevreden Antonio Felix da Costa op het podium
Een duidelijk tevreden Antonio Felix da Costa op het podium
Eén rondje na Timo Glock kwamen ook de vooraan rijdende Spengler en Wittmann binnen voor hun verplichte pitstop, dit na amper één derde van de wedstrijd. De kampioen van vorig jaar zakte echter een plaats ten voordele van Glock, die dus voordeel haalde uit zijn vroegere pitstop. In de volgende ronde kwam ook de leidende Félix da Costa binnen, gevolgd door Farfus, die dankzij een uitstekende pitstop van de troepen van Bart Mampaey net voor Spengler naar buiten kwam en hem zo de tweede plaats afhandig maakte.

Maxime Martin verloor in de openingsfase heel wat plaatsen
Maxime Martin verloor in de openingsfase heel wat plaatsen
Zoals Maxime Martin ons eerder al vertelde was het dit weekend moeilijk inhalen op het Circuit Park Zandvoort. RBM-rijder Tom Blomqvist probeerde wel maar kwam in aanraking met de Mercedes van Robert Wickens. Blomqvist werd door de wedstrijdleiding aangeduid als de schuldige en kreeg een drive through-penalty voor zijn actie. Helemaal vooraan veranderde er niets meer na de pitstop, iedereen diende klaarblijkelijk net als gisteren zijn banden te sparen.

Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Teambaas Bart Mampaey was na de race een tevreden man: "Ik ben heel blij met ons eerste podium van het seizoen! De jongens hebben er hard voor gewerkt, hopelijk meer van dit in Spielberg! Het kampioenschap is zeker nog niet verloren, de volgende drie weekends zijn heel belangrijk. Blomqvist scoorde van zijn kant zijn eerste punten gisteren, dat is zeker mooi, maar vandaag ging het iets minder voor hem, hij betaalt wat leergeld en moet leren omgaan met het inhalen door middel van het DRS-systeem. Anderzijds vertrok hij pas als 21e doordat hij door Lucas Auer werd opgehouden tijdens de kwalificatie. Anders was een top tien klassering op de grid zeker mogelijk geweest."

Jamie Green - Audi Sport Team Rosberg
Jamie Green - Audi Sport Team Rosberg
Kampioenschapsleider Jamie Green scoorde in zijn Audi voor de tweede dag op rij geen punten, hij blijft desalniettemin de tabellen aanvoeren. Hij heeft wel maar vijf punten voorsprong meer op merkgenoot Mattias Ekström, vandaag zevende, en de Mercedes van Pascal Wehrlein, die als zesde over de meet kwam.

--- Uitslag DTM zondagrace Zandvoort 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 12 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons