van der Horst

Zandvoort: Voorbeschouwing Stienes Longin - Thomas Piessens

Stienes Longin-Thomas Piessens
Stienes Longin-Thomas Piessens
Voor de rijders en de teams van het BGDC-kampioenschap komt er over enkele dagen een einde aan een periode van vijf rustige weken. Na de overwinning van Stienes Longin en Thomas Piessens op de Franse omloop van Dijon-Prenois trekt Piessens alleen naar de duinenomloop van Zandvoort. Stienes Longin treedt komend weekend immers aan in Brands Hatch, waar de derde meeting voor de NASCAR Whelen Euro Series op het programma staat. Aan Thomas Piessens dus de taak om de drie uren durende race alleen af te werken en liefst zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen.
“Zandvoort is een omloop waarop ik nog maar weinig reed, maar dat is voor de meeste rijders in het BGDC-kampioenschap het geval”, vertelt Thomas Piessens. “Gelukkig duurt de kwalificatie deze keer een uur, dus kan iedereen alvast wat wennen aan het Nederlandse asfalt. Het feit dat ik de wedstrijd van drie uren alleen zal afwerken hoeft niet noodzakelijk een nadeel te betekenen. Laten we eerlijk zijn: natuurlijk had ik dit liever gedaan op een omloop die ik ken als mijn broekzak, maar ik beschouw het als een uitdaging die ik graag aan ga. Ik heb dan ook maar 1 doel: met de #163 BMW E46 M3 zo hoog mogelijk in de tabellen eindigen en op die manier een pak punten mee naar huis nemen.”
In Zandvoort wordt de kwalificatie afgewerkt op zaterdag, van 16u10 tot 17u10. De race zelf staat geprogrammeerd op zondag, met start om 9u15 en finish om 12u15.

Stienes Longin, teamgenoot van Thomas Piessens in het BGDC-kampioenschap, moet noodgedwongen verstek geven voor de BGDC-wedstrijd in Zandvoort. “Komend weekend wordt in Brands Hatch een meeting voor de NASCAR Whelen Euro Series afgewerkt en die kan ik maar moeilijk aan mij laten voorbijgaan”, aldus Longin. “In dat internationale kampioenschap sta ik hoog geklasseerd in de divisie Elite 2 en bovendien ben ik leider in de Rookie Cup. De belangen zijn dus te groot om er zomaar weg te blijven. Natuurlijk zal ik de gebeurtenissen in Zandvoort op de voet volgen en ik ben er rotsvast van overtuigd dat Thomas daar een prachtige prestatie zal neerzetten.”

Longin-Piessens Press
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons