van der Horst

Zandvoort: Wittmann pakt zege, Martin mee naar podium

Da Costa - Wittmann - Martin
Da Costa - Wittmann - Martin
De zaterdagrace in de Zandvoortse duinen werd een race om nooit te vergeten voor BMW: het merk uit Beieren palmde namelijk de gehele top zeven in. Marco Wittmann pakte meteen de leiding bij de start en reed samen met Antonio Felix da Costa weg van Maxime Martin. Onze landgenoot mocht zo voor het eerst sinds zijn zege in Moskou vorig jaar mee naar het podium.
Start DTM Zandvoort zaterdagrace 2015
Start DTM Zandvoort zaterdagrace 2015
De start van polesitter Augusto Farfus was een kleine ramp, de rijder van het Mechelse RBM-team werd door merkgenoot Wittmann meteen aan de binnenkant gepasseerd, waarna ook da Costa en Martin volgden. In de eerste ronde was meteen een korte interventie van de safety car nodig na een uitschuiver van Paul di Resta, die in zijn Mercedes rechtdoor schoot in de Gerlachbocht en onzacht in aanraking kwam met de bandenmuur.

Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Na de herstart zat Farfus nooit ver weg van een podiumplek maar de Braziliaan kon nooit een aanval inzetten op Martin en diende uiteindelijk genoegen te nemen met de vierde plaats. DTM-kampioen Gary Paffett wou in zijn Mercedes met nog zo'n twee ronden te gaan de aanval inzetten, raakte Farfus heel even en ploegde vervolgens door één van de zandbakken. Paffett zakte zo terug naar de elfde plaats, buiten de punten.

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
Ook kampioenschapsleider Jamie Green had geen goede dag in zijn Audi, hij kwam zelfs compleet vast te zitten in de grindbak. Ondanks het feit dat hij niet scoorde blijft hij wel nipt aan de leiding in de tussenstand, vóór merkgenoot Mattias Ekström. De strijd voor de zege vandaag leek in de laatste minuten los te barsten maar da Costa vond geen weg voorbij de regerende kampioen Wittmann. Die tweede plek is overigens wel het beste resultaat uit da Costa's loopbaan, die vorig jaar tijdens zijn debuutseizoen nooit beter deed dan de achtste plaats.

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin was na de race heel tevreden: "Het is echt mooi dat ik hier, zo kort bij huis, een podium kan pakken. Ik ben ook erg blij met de prestatie van BMW, het was doch geen makkelijke race. Ik moest constant de banden in de gaten houden en ze goed managen, zodat ze op het einde niet stuk zouden zijn en ik plaatsen zou verliezen."

-- Uitslag DTM Zandvoort zaterdagrace 2015 (PDF) ----

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 11 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons