van der Horst

Zandvoort: Bart Mampaey: "Doen er alles aan om vandaag beter te presteren"

Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Voor Bart Mampaey, teambaas van BMW Team RBM, verliep het seizoen totnogtoe vrij goed met een voorlopige derde plaats in het teamkampioenschap. Bovendien zijn Maxime Martin en Tom Blomqvist respectievelijk tweede en derde best geklasseerde BMW-vertegenwoordigers in het rijderskampioenschap. Gisteren in Zandvoort verliep alles echter ietsje minder goed. Wij spraken met Mampaey over wat er fout ging en kijken vooruit naar de wedstrijd van vandaag.
  • Prospeed Competition
Bart Mampaey - BMW Team RBM
Bart Mampaey - BMW Team RBM
"We hebben tot dusver dit weekend het probleem dat we gewoon niet snel genoeg zijn, de wagens hebben te weinig grip en bovendien ook nog last van onderstuur. Het probleem is het grootst in de eerste sector, dewelke een combinatie is van trage en snelle bochten. Daarom hebben we tijdens de vrije training vanmorgen twee verschillende richtingen gekozen qua set-up voor beide wagens. We hopen hierdoor meer duidelijkheid te krijgen omtrent de problemen."

Tom Blomqvist & Maxime Martin
Tom Blomqvist & Maxime Martin
"BMW was hier vorig jaar erg competitief, tijdens de zaterdagrace palmde het merk zelfs de volledige top zeven in en hadden wij de pole met Augusto Farfus. Daarom hoopten we naar hier te komen met een goede basis set-up, maar dat bleek dan toch niet het geval. Bovendien hadden we ook nog eens enkele kleine technische problemen, de auto van Maxime had tijdens de tweede vrije training problemen met de bediening van de versnellingsbak, terwijl Tom last had van slecht werkende remschijven in de eerste training op vrijdag. Zo ga je dan zonder echt goeie referentie naar de kwalificaties."

Tom Blomqvist - BMW Team RBM
Tom Blomqvist - BMW Team RBM
"Over het seizoen tot dusver ben ik tevreden, we zijn immers tweede en derde BMW in het klassement. Met Maxime hebben we voor de start van het seizoen erg weinig kunnen testen, maar dat was achteraf gezien geen hindernis. Hij staat er wanneer hij er moet staan en is erg makkelijk om mee te werken. Ook Tom is erg goed bezig, je moet niet vergeten dat hij nog maar 21 is."

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 17 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons