van der Horst

Zandvoort: Eerste startrij kleurt Brits met Green en Paffett

Jamie Green - Audi
Jamie Green - Audi
Kort voor het middaguur verzekerde Jamie Green zich van de pole voor de zondagwedstrijd vóór landgenoot Gary Paffett. Een Audi en een Mercedes op de eerste startrij dus, Timo Glock was met zijn zesde tijd de beste BMW vlak voor merkgenoot en kampioenschapsleider Marco Wittmann. Maxime Martin kwam niet verder dan de 21e tijd, zijn teamgenoot bij RBM, Tom Blomqvist, deed het met een elfde tijd een stuk beter.
Daniel Juncadella - Mercedes
Daniel Juncadella - Mercedes
De kwalificatiesessie kende een valse start, na slechts enkele minuten zocht Daniel Juncadella in zijn Audi al de grindbak op, reden voor de wedstrijdleiding om de sessie te stoppen door middel van de rode vlag. Zo bleven er slechts zestien minuten over om twee kwalificatiepogingen te ondernemen, de teams moesten dus alle zeilen bijzetten. Uiteindelijk bleek alsnog de laatste poging, vlak voor het afvlaggen van de sessie, voor vele piloten de snelste. De pole van Green is slechts een paar honderdsten van een seconde sneller dan de pole van Robert Wickens gisteren, hoewel vandaag de zon wel van de partij is.

De wedstrijd wordt straks rond de klok van 13u40 op gang geschoten.

--- Uitslag Kwalificatie Zondagrace DTM Zandvoort 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 17 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons