van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Op de kalender van Steve Vanbellingen stond afgelopen weekend een uitstap naar de Nederlandse kust, maar een toerist was de Leuvenaar allerminst. Vanbellingen stond immers aan de start van de tweede meeting van de TCR Benelux, het splinternieuwe en spectaculaire toerwagenkampioenschap, waarin hij in Zandvoort opnieuw een Volkswagen Golf van Milo Racing deelde met David Dermont. Het werd een weekend met gemengde gevoelens voor de Comparex-rijder: “De snelheid is er wel, nu nog concretiseren in de volgende wedstrijden.”
De TCR Benelux was in Zandvoort te gast in het voorprogramma van de DTM, het hoogstaande Duitse toerwagenkampioenschap dat één keer per jaar halt houdt in de Nederlandse duinen. Steve Vanbellingen en teamgenoot David Dermont moesten dus voor volle tribunes aan de bak in hun Volkswagen Golf van Milo Racing.

Na een vrije oefensessie op vrijdag, stond meteen de eerste wedstrijd op het menu, de enige waarin beide rijders in actie komen. Vanbellingen kon zich mengen in de debatten, maar werd in het tweede wedstrijddeel het slachtoffer van een aanrijding. “Ik werd aangetikt door een andere Volkswagen-rijder en ik weet tot nog toe nog altijd niet waarom. Zonder dat voorval was een zesde plek misschien wel mogelijk geweest.”

Steve Vanbellingen nam de eerste twee sprintwedstrijden, op zaterdagochtend, voor zijn rekening. Een tiende plaats was het resultaat in de eerste race, maar de Comparex-rijder racete vooral met zijn verstand. “Ik verloor meteen de aansluiting in de openingsmeters en besloot daarom om de banden te sparen voor de tweede confrontatie. Ik ging meteen vol in de aanval en kon bijna aansluiten in de top 5, maar toen werd ik opnieuw teruggeslagen na enkele kleine tikjes. Een paar ronden later ging vervolgens een aandrijfas stuk: mijn aandeel zat er meteen op.” David Dermont werd in de twee sprintwedstrijden op zondag vervolgens dertiende en achtste, na twee onwaarschijnlijk spannende wedstrijden.

“Een frustrerend weekend dus, maar we weten dat we de snelheid hebben om betere resultaten te halen”, sluit Vanbellingen af. “Tijdens onze thuiswedstrijd in Zolder, in het kader van de 24 Uur van Zolder, willen we schitteren!”

Steve Vanbellingen staat over een week eerst nog aan de start van de 1000 Kilometer van Palanga.

Steve Vanbellingen Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR International Series op maandag 18 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons