van der Horst

Zandvoort: Paffett de snelste tijdens tweede vrije training

Gary Paffett - Mercedes
Gary Paffett - Mercedes
Geen stralende zon aan het strand van Zandvoort maar een bewolkte eerste wedstrijddag van het DTM. De deelnemers konden pas om kwart voor twee de eerste keer de baan op voor de tweede vrije training, waarin uiteindelijk Gary Paffett de besttijd liet optekenen. Een Mercedes dus bovenaan de tabellen gevolgd door de BMW van voormalig kampioen Marco Wittmann en nog een Mercedes, het startnummer 12 van Daniel Juncadella.
Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
De top 18 zat binnen de seconde, daartoe hoorde Maxime Martin dan weer net niet met een negentiende tijd. Onze landgenoot werd bovendien gisteren nog op de vingers getikt nadat hij tijdens de eerste vrije training de signalen van de baanposten had genegeerd bij het maken van een proefstart. Zijn teamgenoot bij het Mechelse RBM, de Brit Tom Blomqvist, liet een zesde tijd noteren. De twintig minuten durende kwalificatie gaat al om 15u45 van start, gevolgd door race 1 om iets over 18u.

--- Uitslag Tweede Vrije Training DTM Zandvoort 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 16 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons