van der Horst

Zandvoort: Voorbeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin
Maxime Martin
Het DTM zet zijn zomertournee verder in Nederland, op een omloop waar Maxime Martin vorig jaar wist te schitteren. Aan het stuur van zijn BMW M4 van het Belgische RBM hoopt de vertegenwoordiger van het RACB National Team nog beter te doen dan de derde plaats van vorig jaar.
  • Powercars
Dit weekend hangt er een Belgisch sfeertje in Zandvoort. Naast het feit dat de Nederlandse omloop één van de meest nabij circuits van de DTM is - samen met de Nürburgring - ontvangt het dit weekend ook de TCR Benelux. Bij BMW is Maxime Martin dan ook bijna de 'régional de l'étape'.
"Het klopt dat ik zaterdag en zondag iets meer mediaverplichtingen heb dan anders", legt de Brusselaar uit. "Ook voor het RBM Team is dit de race die het dichtst bij huis wordt gehouden. Binnen het team van Bart Mampaey zijn de Nederlandse ingenieurs meer gemotiveerd dan ooit om deze meeting, voor enkele duizenden van hun landgenoten, af te werken."

Binnen het RACB National Team is Maxime één van de referenties, en hij zal de prestaties van de jonge rekruten in TCR dan ook aandachtig volgen.
"Ik blijf op de hoogte van hun tijden en, indien ze het nodig mochten hebben, dan zal ik op vrijdag- en zaterdagavond graag mijn ervaring delen met Sam Dejonghe en Denis Dupont, als ik een gaatje kan vrijmaken."

Onze landgenoot heeft een paar goede herinneringen aan deze bijzondere omloop. "Het is nochtans amper de derde keer dat ik hier race, maar in 2010 kon ik hier een test afwerken. Toen ging het om een BMW uit het WTCC, een wagen ingezet door... RBM. In DTM herinner ik me dat ik in 2014 van helemaal achteraan naar een zesde plaats reed. En vorig jaar pakte ik in de eerste wedstrijd een podiumplaats."

Dit seizoen zijn de ambities van Martin nog groter: "Twaalf maanden geleden toonden de BMW's hun kwaliteit door de eerste zeven plaatsen van de eerste race en de eerste vijf van de tweede race te veroveren. Onze wagens zullen dit weekend dan wel niet over dezelfde gewichtshandicap beschikken, maar ik ben er van overtuigd dat we nog altijd een goed pakket hebben. Dit circuit spreekt me ten zeerste aan. Het is snel en het asfalt nogal abrasief. Maar toch moet je hier opletten. Zelfs al is de piste schoongeveegd, dan nog kan er links of rechts wat zand op de baan waaien. Dat maakt het soms heel glad."

 Foto: RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 15 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons