van der Horst

Zandvoort: Wickens op pole voor zaterdagrace

Robert Wickens - Mercedes
Robert Wickens - Mercedes
Tijdens de slechts 20 minuten durende kwalificatie was het deze namiddag Robert Wickens die de pole wist te pakken. Daarachter verzekerde Marco Wittmann zichzelf en BMW van een plaats op de eerste startrij, terwijl de tweede rij weer volledig Mercedes kleurt met Christian Vietoris en Gary Paffett. De Brit was nog de snelste tijdens de tweede vrije training, daarachter is Jamie Green de beste Audi voor merkgenoot Edoardo Mortara.
  • Powercars
Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin kwam pas tot de twaalfde tijd in een kwalificatie die zo kort is dat de rijders slechts twee keer een snelle ronde kunnen afwerken. Onze landgenoot kwam nochtans slechts een goeie halve seconde tekort ten opzichte van de poletijd, het toont eens te meer hoe klein de verschillen zijn in de DTM. Zijn teamgenoot bij het team van Bart Mampaey, Tom Blomqvist kwam pas tot een 22e tijd, terwijl Augusto Farfus straks als 24e en allerlaatste de wedstrijd zal moeten aanvatten.

--- Uitslag Kwalificatie Race 1 DTM Zandvoort 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 16 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons