van der Horst

Zandvoort: Wickens van start tot finish

Robert Wickens
Robert Wickens
Robert Wickens domineerde in de vooravond de zaterdagrace van de DTM in Zandvoort. De Canadees nam bij de start meteen de kop, behield de leiding na een herstart in de beginfase en begon vervolgens een gat te slaan met de concurrentie. Marco Wittman sleepte voor BMW de tweede plaats uit de brand en oudgediende Gary Paffett vervolledigde in zijn Mercedes het podium van de wedstrijd over 40 minuten.
  • Powercars
Start zaterdagrace Zandvoort 2016
Start zaterdagrace Zandvoort 2016
Goed een halve ronde ver in de race diende de safety car al meteen zijn opwachting te maken vanwege een crash van Maxi Götz (Mercedes) en de slecht gestarte Adrien Tambay (Audi). Na de nodige bergingswerken kon de wedstrijd worden hervat, maar eens te meer bleek Wickens dominant. Maxime Martin kon zich net in de top tien rijden in de RBM BMW, hij profiteerde onder meer van een drive-through penalty voor Edoardo Mortara.


Tom Blomqvist - BMW Team RBM
Tom Blomqvist - BMW Team RBM
De Italiaan reed te snel tijdens een slow zone, die er kwam na een uitschuiver van Augusto Farfus in de BMW. De Braziliaan, als laatste gestart, kende een dag om snel te vergeten. De tweede auto uit de stal van Bart Mampaey, met Tom Blomqvist aan het stuur, kon zich vanop zijn 22e startplaats opwerken tot P16. De pechvogels krijgen morgen een nieuwe kans, met op zondag voorafgaand aan de hoofdrace zowel nog een vrije training als een kwalificatie. De wedstrijd van morgen wordt op gang geschoten rond de klok van 13u40.

--- Uitslag Zaterdagrace DTM Zandvoort 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 16 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons